PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πώς δρούσε το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτική Αττική


Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της ιδιαίτερα διακεκριμένης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος των 21 συλληφθέντων που φέρονται ως μέλη σπείρας η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική. Οι κατηγορούμενοι διώκονται και για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας συναίνεσε στην έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψη και άλλων προσώπων, για τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές στοιχεία για εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το εν λόγω πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διακινούσε συστηματικά σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, χασίς, ecstasy και φαρμακευτικών χαπιών.

Χθες, Τρίτη, σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.), συνελήφθησαν 21 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 16 άτομα, που σχετίζονται με τη δράση της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάθε μέλος του κυκλώματος είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα» (ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν).

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης ήταν η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια κατοικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Πάνω από 1,9 κιλά κοκαΐνης
– Πάνω από ένα κιλό χασίς
– 1.834 χάπια ecstasy
– αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι
– 301 φαρμακευτικά χάπια
– 201.755 ευρώ και μετρητής χαρτονομισμάτων
– τρία χρηματοκιβώτια και κλειδί χρηματοκιβωτίου
– δύο πιστόλια, πιστόλι κρότου και 46 φυσίγγια κρότου
– συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
– πέντε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα
– πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– 31 κινητά τηλέφωνα
– συστήματα καταγραφής εικόνας
– αντιασφυξιογόνος μάσκα με φίλτρα χημικών
– ιδιόχειρες σημειώσεις
– καταστροφέας σκουπιδιών-τεμαχιστής.

Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει, κατά την ΕΛΑΣ, η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment