PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε Κορινθία, Λακωνία, Ρόδο, Ηράκλειο


Νέα πύρινα μέτωπα το απόγευμα της Κυριακής, σε Κορινθία, Λακωνία, Ρόδο και Ηράκλειο.

Άλλη μια πυρκαγιά στη Λακωνία το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού του δήμου Ανατολικής Μάνης, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Ακόμη, στις φλόγες τυλίχθηκε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος Νεμέας, στην Κορινθία, όπου επιχειρούν 44 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη.

Και στη Ρόδο, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεννάδι, όπου έσπευσαν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα και σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου του δήμου Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης. Επί ποδός βρίσκονται 24 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.

Στο μεταξύ, στο Αγρίνιο απεβίωσε ξαφνικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο 27χρονος εθελοντής πυροσβέστης Παναγιώτης Πλεξίδας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τοπικής Κοινότητας Καινούργιου του δήμου Αγρινίου.

Όπως ανέφερε η πυροσβεστική, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, για αύριο, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια και Χίο.

Στις περιοχές αυτές το πυροσβεστικό προσωπικό τίθεται σε μερική επιφυλακή από τις 07:30 της Δευτέρας, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα θα είναι όλες οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment