PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα


Η υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ, που θα λάβουν 250.000 νοικοκυριά, αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου και θα γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι ετοιμάζεται παρόμοια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban.Ο υπουργός εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Δεκεμβρίου και τα χρήματα θα καταβληθούν έως τις 31 του μήνα.

Όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι δικαιούχοι θα είναι οικογένειες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο, γονείς παιδιών ΑΜΕΑ, αλλά και οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά έστω και για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία, κάθε νοικοκυριό θα εισπράξει από 700 ευρώ ενώ το συνολικό κονδύλι θα ανέλθει στα 175 εκατ. ευρώ. Με το συγκεκριμένο κονδύλι που θα μοιραστεί τελικώς σε τέσσερις κοινωνικές ομάδες, το ποσό του υπερπλεονάσματος που έχει παραχθεί -και διανεμήθηκε ή θα διανεμηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες- ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από τον πρόσθετο «κουμπαρά» θα παραμείνουν ως «μαξιλάρι ασφαλείας» για να διασφαλιστεί ότι και φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα θα ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment