PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, παιδικές κατασκηνώσεις και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους


Την επόμενη φάση του ανοίγματος της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που άναψε -μεταξύ άλλων- το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, των παιδικών κατασκηνώσεων αλλά και των γυμναστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαθανάσης θα ανακοινώσει τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της ελληνικής οικονομίας.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουνίου ενώ την ίδια ημέρα ανοίγουν και οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχεία, η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις -όχι, όμως, από καντίνες- και οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια.

Από το Σάββατο θα επιτρέπεται, επίσης, και το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου ανοίγουν τις πόρτες τους, μεταξύ άλλων, μπαρ, ίντερνετ καφέ, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και μαγαζιά με ζωντανή μουσική.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε πως στις 15 Ιουνίου ανοίγουν εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά ενώ για τις 29 Ιουνίου δόθηκε το «πράσινο φως» για τις κατασκηνώσεις.

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν, επίσης, παραστάσεις και συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις.

Κλειστά παραμένουν μέχρι νεοτέρας οι σχολικές καντίνες, οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου, τα ΚΑΠΗ και τα καζίνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment