PeristeriNews.gr
Editorial

Πόσο ασφαλείς νιώθουμε;


Όλοι κοιτάμε συγκλονισμένοι τον αντίκτυπο της αιματηρής επίθεσης τζιχαντιστών στο κέντρο του Παρισίου, σε 6 σημεία μεταξύ των οποίων το θέατρο Bataclan (διεξάγονταν συναυλία) και το Stade De France (διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλία-Γερμανία) που έχει αφήσει στο πέρασμα της τουλάχιστον 127 νεκρούς και 200 τραυματίες, εκ των οποίων 100σοβαρά τραυματίες.

Μία οργανωμένη επίθεση που τα διεθνή μέσα τη συγκρίνουν με την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ονομάζοντας την «Ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου». Η Γαλλία όπως και όλες οι ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για νέες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις είναι όλοι νεκροί όμως το πλήγμα, ο τρόμος και ο αντίκτυπος και ο πόνος που έφερε αυτό το γεγονός διεθνώς είναι μη αναστρέψιμος, τραγικός και πρόκειται να επηρεάσει τη ζωή μας για δεκάδες χρόνια.

Είναι ένα γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις «μεγάλες δυνάμεις» του κόσμου που όχι μόνο ασφαλίζουν περαιτέρω το εσωτερικό τους αλλά και εξετάζουν νέες επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Μεγάλα κέντρα όπως Λονδίνο, το Βερολίνο και η Ρώμη έχουν «παραλύσει» καθώς το Ισλαμικό Κράτος απειλεί. Ζουν υπό το φόβο νέας ειδεχθούς επίθεσης από τους αδυσώπητους τζιχαντιστές. Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται μόνο ένα αναπόφευκτο πράγμα και αυτό είναι ο πόλεμος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξαναδούμε στιγμές Ιράκ και Αφγανιστάν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο πόλεμος της Μέσης Ανατολής ξαναρχίζει.

Πλέον, οι σκηνές που βλέπουμε στη τηλεόραση είναι σοκαριστικές και το ερώτημα είναι ένα: Είμαστε ασφαλείς; Αφού συνέβη σε ένα μεγάλο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο όπως το Παρίσι, γιατί να μη συμβεί και στη χώρα μας ανά πάσα στιγμή; Στο μετρό, στο γήπεδο, στη πλατεία, στην καφετέρια;

Οι συνέπειες της 13ης Νοεμβρίου θα μας μείνουν χαραγμένες για τα επόμενα χρόνια. Τέτοια πολύνεκρη επίθεση στην Ευρώπη δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ. Παρόμοια ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί η επίθεση στο περιοδικό «Charlie Hebdo» πριν μερικούς μήνες, πάλι στο Παρίσι. Θυμηθείτε τα επόμενα χρόνια της 11ης Σεπτεμβρίου και αναλογιστείτε πόσο δύσκολο θα είναι πλέον να μετακινηθείτε με αεροπλάνο στην Ευρώπη, να κάνετε ένα ταξίδι, να νιώσετε ασφάλεια. Η καχυποψία θα κυριαρχεί. Ήδη τα σύνορα των χωρών έχουν κλείσει.

Η φωτογραφία του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να μιλάει συγκλονισμένος στο τηλέφωνο, ενώ το ρολόι δείχνει 21:36 ώρα Γαλλίας, λίγο αφού έχουν γίνει οι επιθέσεις, θα είναι ορόσημο της Ιστορίας, θα υπάρχει στα βιβλία των παιδιών των επόμενων γενεών. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «ανελέητη απάντηση απέναντι στους τρομοκράτες».

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο κέντρο της Ευρώπης, την νέα 11η Σεπτεμβρίου και λέει σε υψηλούς τόνους: Οι τρομοκράτες πρέπει να ηττηθούν. Έτσι πρέπει να γίνει. Το Ισλαμικό Κράτος έχει φτάσει προ πολλού στην Ευρώπη και απειλεί. Αυτό πρέπει να λάβει τέλος. Ο κίνδυνος πλέον είναι ορατός και έχει όνομα. Ας προσευχηθούμε λοιπόν όλοι για το Παρίσι και τους αδικοχαμένους ανθρώπους και ας ευχηθούμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο γεγονός ωμής τρομοκρατίας που παρακολουθούμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment