PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πως το Περιστέρι ετοιμάζεται να γίνει μια έξυπνη ψηφιακή πόλη


Το στοίχημα της τετραετίας για το Δήμο Περιστερίου είναι το πώς θα καταφέρει να γίνει μια έξυπνη ψηφιακή πόλη στα χνάρια των Ευρωπαϊκών προτύπων.

Με αυτό το στόχο ο Ανδρέας Παχατουρίδης επέλεξε στη θέση του Αντιδημάρχου Ψηφιακής Πολιτικής, μια θέση που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, τον Γιώργο Τσίνα.

Ένα νεοεκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, νέο σε ηλικία και με πολλές ιδέες για την τεχνολογική ανάπτυξη του Δήμου που φαινομενικά τα προηγούμενα χρόνια έμεινε στάσιμη.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Τσίνας προσπάθησε να καταγράψει τις ανάγκες του Δήμου στα θέματα ψηφιακής ανάπτυξης που ομολογουμένως ήταν πολλά και διαφορετικά.

Από τις επισκέψεις του σε δυο πολύ σημαντικά συνέδρια όπως το «Smart City Expo World Congress 2019» στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και το 1ο «Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City» στα Τρίκαλα πήρε τις ιδέες και τις παραστάσεις που χρειαζόταν για να πάει ένα βήμα παραπέρα τις ιδέες του για το Δήμο.

Από τις αρχές Απριλίου παρουσιάστηκε και λειτούργησε μια πρώιμη αλλά λειτουργική μορφή ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου με την πλατφόρμα των αιτημάτων πολιτών.

Οι δημότες που εγγράφονται στην πλατφόρμα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και να εγγραφούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου από το σπίτι τους.

Σε συνέχεια της αρχικής μετάβασης στον ψηφιακό κόσμο προχωράει από το Δήμο η αναμόρφωση της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που ανανεώνεται και αποκτά μια πιο λειτουργική και δυναμική μορφή ώστε να υποστηρίζει το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών εν αναμονή και των άλλων εφαρμογών τεχνολογίας.

Σε λίγο καιρό οι ιδιώτες, σε πρώτη φάση, θα μπορούν να διαχειρίζονται τις οφειλές τους προς το Δήμο ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποια υπηρεσία ενώ σε μεταγενέστερη φάση αυτό θα ισχύσει και για τις επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα θα είναι δυνατή και η ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν με τον Δήμο Περιστερίου μέσω γνωστής εφαρμογής στις smartphone συσκευές μας.

Η απόλυτη μετάβαση του Περιστερίου στην έξυπνη ψηφιακή πόλη θα γίνει με την ολοκλήρωση ενός μεγαλόπνοου project που θα έχει ως στόχο την ενασχόληση των νέων ανθρώπων της πόλης με την τεχνολογία.

Ελπίζουμε με την ολοκλήρωση όλων αυτών των υπηρεσιών και εφαρμογών να μιλάμε για ένα εξελιγμένο Περιστέρι που θα αποτελέσει πηγή συζήτησης και γι’ αυτό τον τομέα του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment