PeristeriNews.gr
Υγεία

Πως να μην θολώνουν τα γυαλιά μου όταν φοράω μάσκα


Οι μάσκες, χειρουργικές ή υφασμάτινες, έγιναν πια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να είναι για αρκετό καιρό ακόμη.

Όσο και αν προσπαθούμε να τις δούμε με θετικό μάτι, από τη στιγμή που από ό,τι φαίνεται επιτυγχάνουν να περιορίσουν έστω και σε κάποιο βαθμό την εξάπλωση του ιού, η αλήθεια είναι πως η χρήση τους συνοδεύεται από μια σειρά από δυσκολίες.

Και όσοι από εμάς φοράμε γυαλιά, ξέρουμε πως μία εξ αυτών είναι αδύνατον να αγνοηθεί: Το θόλωμα των γυαλιών μας.

Πριν αρχίσουμε να δυσανασχετούμε που δυσκολευόμαστε να περάσουμε απέναντι τον δρόμο για το σούπερ μάρκετ εξαιτίας των θαμπών φακών των γυαλιών μας, γιατροί και χειρούργοι αντιμετώπιζαν αντίστοιχα προβλήματα με μας.

Με μια σημαντική διαφορά, στην περίπτωσή τους, η δυσκολία τους να δουν καθαρά θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή των ασθενών τους. Έτσι, το 2011 κυκλοφόρησε μια έρευνα, η οποία έδωσε οριστικά τη λύση στο πρόβλημα.

Καθαρά γυαλιά με ένα απλό βήμα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποφύγετε το θάμπωμα των γυαλιών από τη μάσκα, είναι λίγο πριν βγείτε από το σπίτι να τα πλύνετε με λίγο σαπουνόνερο, τινάζοντάς τα για να απομακρύνετε το περιττό προϊόν.

Στη συνέχεια, είτε τα αφήνετε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο είτε τα σκουπίζετε απαλά με μια μαλακή πετσέτα.

Είστε έτοιμη να φορέσετε άφοβα τη μάσκα σας!

Γιατί λειτουργεί;

Ουσιαστικά, το σαπούνι δημιουργεί ένα αόρατο “φιλμ” που κάνει τα σταγονίδια της ανάσας μας να απλώνονται ομαλά στην επιφάνεια των φακών μας. Έτσι τα γυαλιά μας παραμένουν καθαρά, και η χρήση της μάσκας γίνεται ευκολότερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Μάρτιο

Peristeri News

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Leave a Comment