PeristeriNews.gr
Editorial

Πως θα οδηγηθούμε στην εκτόξευση κρουσμάτων


Δεν χρειάζεται να είσαι επιδημιολόγος ή ειδικός στον κορωνοϊό για να καταλάβεις ότι θα υπάρξει εκτόξευση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Η ασφάλεια του μένουμε σπίτι και τηρούμε τις αποστάσεις θα εξαλειφθούν μέσα στις επόμενες μέρες σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της καθημερινότητάς μας.

Τα σχολεία θα ανοίξουν, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους και οι αθλητικές δραστηριότητες μικρών και μεγάλων επιστρέφουν.

Χωρίς να θέλει πολύ σκέψη μιλάμε για μια επερχόμενη «βόμβα» που βρίσκεται μπροστά μας.

Όλα αυτά και ενώ το προηγούμενο διάστημα επιστήμονες και Κυβέρνηση μας κατέκλυζαν με καταιγισμό διαφημιστικών σποτ και συμβουλών για την αποφυγή του κορωνοϊού.

Ενώ μπορούν να προστεθούν σε όλα αυτά και τα μέτρα που άλλαξαν το φετινό καλοκαίρι τις συνήθειες μεγάλων τουριστικών προορισμών στη χώρα μας.

Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν μέσα στο Σεπτέμβριο κανονικά δημιουργώντας τη σκέψη ότι μπορεί και να είναι η πηγή της έξαρσης των κρουσμάτων.

Κι’ αυτό γιατί με γνώμονα τις οδηγίες των ειδικών ήταν τα πρώτα που έκλεισαν στην εμφάνιση της πανδημίας κάτι που βοήθησε πάρα πολύ όπως φάνηκε εκ των υστέρων στη διατήρηση χαμηλού δείκτη μετάδοσης της νόσου.

Με βάσει όλο αυτό το σκεπτικό τι κάνει τους ειδικούς και την Κυβέρνηση να θέλει να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να έχει αλλάξει κάτι από τον Μάρτιο;

Στο ίδιο μήκος κύματος και σκέψης παρακολουθούμε τα αθλητικά δρώμενα των ερασιτεχνικών σωματείων να επανέρχονται και το επόμενο διάστημα να υπάρχουν επίσημοι αγώνες ενώ ήδη πραγματοποιούνται φιλικά.

Δεν αναφερόμαστε στις επαγγελματικές ομάδες διότι κάθε βδομάδα όλα τα στελέχη, παίκτες και τεχνικά επιτελεία τίθενται σε covid-test βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Με ποιες δικλείδες ασφαλείας θα πραγματοποιούνται λοιπόν οι αγώνες στις μικρές κατηγορίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και λοιπών αθλημάτων;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι παίκτες, προπονητές και διαιτητές δεν θα κάνουν τεστ για κορωνοϊό και θα αγωνίζονται εκτεθειμένοι στο έλεος του ιού.

Κρίνοντας από την επικινδυνότητα του ιού και τα δυο παραπάνω παραδείγματα που θέσαμε καταλαβαίνουμε πως θα οδηγηθούμε στην εκτόξευση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment