PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πως επηρεάζει το Περιστέρι το σχέδιο Αντιπλημμυρικής δράσης της Περιφέρειας


Χρειάζονται άμεσες ενέργειες με σκοπό την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων…

Καταστροφικά αποδείχθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο. Στις πόλεις στις οποίες υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές συγκαταλέγεται και το Περιστέρι και συγκεκριμένα 3-4 σημεία της πόλης που «ένιωσαν» περισσότερο την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.

Πριν από μερικές ημέρες λοιπόν, η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών παρουσίασε πρόγραμμα που αφορά τόσο την αντιπλημμυρική προστασία, όσο και τη συνολική διαχείριση των υδάτων της Δυτικής Αθήνας.

Πως επηρεάζει όμως αυτό το πρόγραμμα το Περιστέρι; Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας τα σημεία που το Περιστέρι αντιμετωπίζει προβλήματα είναι δύο.

  1. Στα σύνορα του Ιλίου με το Περιστέρι (περιοχή Ζωοδόχου Πηγής) παρατηρούνται οξύτατα προβλήματα με μεγάλες καταστροφές στις κατοικίες και κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων. Είναι επιτακτική η μελέτη παρέμβασης στην περιοχή, που θα αποχετεύει τα όμβρια που ρέεουν από τη Θηβών.
  2. Μια περιοχή με χρόνιο πρόβλημα είναι η παρακηφίσια περιοχή με το χαμηλότερο υψόμετρο στο Περιστέρι (Τσαλαβούτα). Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει μελετηθεί ποτέ μια αποτελεσματική λύση, κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Τα δύο αυτά σημεία μαζί με ακόμα οκτώ που αναφέρονται στους άλλους Δήμους της Δυτικής Αθήνας είναι αυτά που επηρεάζουν την πόλη μας και προκάλεσαν τις πρόσφατες πλημμύρες.

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι επιτακτική ανάγκη και χρειάζεται να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα έργα για τη διόρθωση των προβλημάτων.

Είναι αδιανόητο η Δυτική Αθήνα να ζήσει πάλι στιγμές όπως αυτές του περασμένου Οκτωβρίου που ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και θύματα.

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη για το Σχέδιο Δράσης Αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αθήνας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment