PeristeriNews.gr
Editorial

Πως εξηγείται το «κόλλημα» του Ν. Παππά με τον αριθμό 4


Παρ’όλο που το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακύρωσε κατηγορηματικά τον λεγόμενο «Νόμο Παππά», ο Υπουργός Επικρατείας συνεχίζει να επιμένει πως «ο αριθμός 4 για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυτός που ψήφισε η ελληνική Βουλή. Ο νόμος ακόμα υπάρχει», σήμερα (3/11), στη Βουλή.

Επανέλαβε, δε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι η αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ που γίνεται σύμφωνη».

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή «προσαρμόζει» τη νομοθεσία στη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ» ενώ δεν παρέλειψε να καρφώσει το ανώτατο δικαστήριο λέγοντας ότι «το ΣτΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με υπόθεση διαστημική, σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο».

Μάλιστα, η νέα διάταξη, που κατατέθηκε στις 3/11, προβλέπει ότι ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, ανά κατηγορία εμβέλειας, προγράμματος, είδος περιεχομένου σε περίπτωση ενημερωτικού προγράμματος κλπ πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ αντί αιτιολογημένης γνώμης αυτού που ισχύει σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και πάλι ο κος. Παππάς είναι ο «άρχοντας των αδειών», των τεσσάρων ΠΑΝΤΑ αδειών, αλλά ΜΟΝΟ αν συμφωνήσει το χιλιοταλαιπωρημένο, ακόμη διαλυμένο ΕΣΡ…

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο Υπουργός είναι ότι ουσιαστικά βγήκε ηττημένος από αυτή τη διαδικασία. Το να επιμένει στον δικό του νόμο, δηλαδή τον νόμο 4339 (σ.σ. νόμο Παππά), μόνο χειρότερη μπορεί να κάνει την κατάσταση για αυτόν και την Κυβέρνηση. Δέχεται πυρά από παντού και ελάχιστοι είναι αυτοί που τον υποστηρίζουν μέσα στη Κυβέρνηση. Μάλιστα, έφτασε μια ανάσα από το να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο, για το «κόλλημα» που έχει με τον αριθμό 4. Θεωρεί, πως, αν επιμένει σε αυτό, θα έχει την υστεροφημία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστή. Ενός μεταρρυθμιστή του «αμαρτωλού» τηλεοπτικού τοπίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment