PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πως έγινε η τραγωδία στο νοσοκομείο Αττικόν


Ένα ενδεχόμενο να έπαιρνε χάπια ψυχολογικής υποστήριξης λόγω του ιατρικού σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, εξέτασαν οι Αρχές για τον 59χρονο ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτέθηκε και τραυμάτισε νοσηλεύτρια στο Αττικόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 59χρονος είχε κάνει επέμβαση στις 19 Αυγούστου για σοβαρή ασθένεια στον πνεύμονα και παρέμενε για νοσηλεία.

Ο άνδρας φέρεται να μην έπασχε από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα, εκτός από το σοβαρό πρόβλημα υγείας με τους πνεύμονες. Παράλληλα, πίστευε ότι η επέμβασή του δεν είχε πάει καλά.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, χτύπησε το ειδικό κουδούνι για να πάει στο δωμάτιό του κάποια από τις νοσηλεύτριες που είχε βάρδια.

Εκείνος κρύφτηκε πίσω από την πόρτα του δωματίου και όταν η νεαρή μπήκε σε αυτό αρχικά την χτύπησε στο κεφάλι και αμέσως μετά, με ένα μαχαίρι του φρούτου, που είχε παραμείνει στο δωμάτιό του, της προκάλεσε εκδορές στο τριχωτό της κεφαλής.

Και ενώ η νοσηλεύτρια είχε πέσει αιμόφυρτη στο δάπεδο, εκείνος ανέβηκε στον 4ο όροφο και έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από το παράθυρο

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ταχεία και πλήρη ανάρρωση εύχεται στη νοσηλεύτρια η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Σ. Αποστολόπουλος.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».

Δήλωση του Γιώργου Σιδέρη για τον τραυματισμό της νοσηλεύτριας

Σε δήλωση του για τον τραυματισμό νοσηλεύτριας από ασθενή στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, σημειώνει:

«Το τραγικό συμβάν της επίθεσης του άτυχου αυτόχειρα σε νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου “Αττικόν” προκαλεί προβληματισμό.

Εκφράζουμε στη συναδέλφισσά μας ταχεία ανάρρωση και γρήγορα κοντά μας, καθώς και συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τις βαριές και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας του προσωπικού των νοσοκομείων και την ανάγκη για επαρκές, κατάλληλα εκπαιδευμένο, μόνιμο προσωπικό φύλαξης.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, πέρα από τις αυτονόητες ποινικές πράξεις που πρέπει να διερευνηθούν από την αστυνομία, να καταγράψει το συγκεκριμένο συμβάν, όπως ορίζουν όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, δηλαδή ως εργατικό ατύχημα που σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας, υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment