PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Συνολικά 1.300 κλήσεις για παροχή βοήθειας


Συνολικά 1.300 κλήσεις έχει δεχθεί από χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα) λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν μεγάλο μέρος της ελληνικής Επικράτειας.

Αναλυτικά:

  • Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στις νήσους Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα η Πυροσβεστική δέχθηκε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας, ενώ, έχουν πραγματοποιηθεί 17 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.
  • Στην Κορινθία, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 640 κλήσεις για παροχή βοηθείας, μεταξύ αυτών 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 55 συνεργεία με 141 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
  • Στο νομό Αργολίδας, στο δήμο Άργους – Μυκηνών καταγράφηκαν 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας, ενώ απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα από αυτοκίνητα και οικίες. Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι η Πυροσβεστική δέχθηκε 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
  • Στη Μεσσηνία, στο δήμο Καλαμάτας έγιναν 75 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και στο δήμο Πύλου – Νέστωρος 12 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων. Ενώ για τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία η Πυροσβεστική δέχθηκε επιπλέον 5 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
  • Στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο δήμο Σπάρτης η Πυροσβεστική δέχθηκε 52 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων
  • Στη Φθιώτιδα, στο δήμο Αταλάντης η Πυροσβεστική δέχθηκε 44 κλήσεις για παροχές βοηθείας, και αναλυτικά 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για κοπές δένδρων.
  • Στην Ευβοία, στην ευρύτερη περιοχή του Προκόπιου-Μαντουδίου του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν σε 21 απεγκλωβισμοί ατόμων από αυτοκίνητα και οικίες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment