PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πυρηνικό «θρίλερ» στη Φουκουσίμα


Η Ιαπωνία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα απ’ όπου οι διαρροές ραδιενέργειας έχουν σήμερα υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες.

Η Ιαπωνία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα απ’ όπου οι διαρροές ραδιενέργειας έχουν σήμερα υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική απέναντι σε αυτή την καταστροφή, τη χειρότερη που βιώνει η χώρα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίς το πρωί πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αναγκάζοντας το προσωπικό να απομακρυνθεί αμέσως από τις εγκαταστάσεις.

Το επίπεδο στα δείγματα του νερού που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας, Tepco.

“Ο αριθμός αυτός είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερος από το επίπεδο της ραδιενέργειας του νερού που βρίσκεται γενικά σε έναν αντιδραστήρα ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση”, εξήγησε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου.

“Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν”, τόνισε.

Προκειμένου να αποτραπεί η πυρηνική καταστροφή πρέπει επειγόντως να ψυχθούν οι αντιδραστήρες και να λειτουργήσει το κύκλωμα ψύξης το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή προκαλώντας τον θάνατο 10.418 ανθρώπων, ενώ 17.072 εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment