PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πυρά της αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες Μητσοτάκη


Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν επίθεση για όλα τα ζητήματα, από την τουρκική προκλητικότητα έως την οικονομία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό ότι κατάφερε να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών, επιμένοντας στη λάθος συνταγή με παροδικά μέτρα και το ΚΙΝΑΛ να σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης προωθεί ιδεοληπτικές εμμονές, με σκληρές συντηρητικές πολιτικές.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών

«Στον πλανήτη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση, στην Ελλάδα δυστυχώς βασιλεύει η ανασφάλεια.

Ξεκινώντας την κριτική από την εξωτερική πολιτική, επιτίθεται στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ότι «η μυστική του διπλωματία προκαλεί ανασφάλεια». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ανασφάλεια γιατί τον τόνο στην εξωτερική πολιτική τον δίνει η μυστική διπλωματία, για την οποία δεν είπε ούτε λέξη, ενώ βάφτισε «μείζονα» τη μόνη διαφορά με την Τουρκία (ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα). Ανασφάλεια γιατί ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε χωρίς κοστολόγηση ένα πρόγραμμα εξοπλιστικών μαμούθ, εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων, των θεσμικών οργάνων όπου συμμετέχει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο». Συμπυκνώνοντας με ειρωνικό τρόπο αναφέρει: «Ευτυχώς που κατά τον κ. Μητσοτάκη το τουρκικό ερευνητικό, που εδώ και ενάμισι μήνα διεξάγει έρευνες Νότια του Καστελλόριζου, δε παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα, γιατί αλλιώς δε μπορούμε να φανταστούμε τι θα εξήγγειλε. Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζει ότι ανασφάλεια και έλλειμμα αυτοπεποίθησης στις ένοπλες δυνάμεις και στον ελληνικό λαό γεννά η έλλειψη αποφασιστικότητας και η προθυμία του να υπογράφει μυστικά συμφωνίες και όχι η έλλειψη οπλικών συστημάτων από τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Για τον υγειονομικό τομέα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επίσης προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες «γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας έχει λιγότερους εργαζόμενους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα απαραίτητα τεστ, για τα οποία δεν είπε λέξη. Ανασφάλεια γιατί δεν είπε λέξη για τα σχολεία που θα ανοίξουν με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, χωρίς τεστ και με λιγότερους εκπαιδευτικούς».

Συνεχίζοντας καταλογίζει «ανασφάλεια στην οικονομία, όπου ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά αρνείται τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων. Αντιθέτως επιμένει στη λάθος συνταγή με παροδικά μέτρα, χωρίς κάποιο σχεδιασμό για την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες των πολιτών».

Ειδικότερα και απαντώντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

-Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε εκ νέου την παράταση του αποτυχημένου προγράμματος «Συν-Εργασία» της μισής δουλειάς με μισό μισθό και της επιδότησης της ανεργίας μέσω των αναστολών συμβάσεων εργασίας, μέτρα δηλαδή που ήδη εφαρμόζει εδώ και μήνες και που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και τη φτωχοποίηση των εργαζομένων.

-Εξήγγειλε εκ νέου παροδικές αναβολές πληρωμών που το μόνο που κάνουν είναι να μεταθέτουν το πρόβλημα για λίγους μήνες αργότερα αυξάνοντας το χρέος των ιδιωτών

-Εξήγγειλε νέο κύκλο έντοκης επιστρεπτέας προκαταβολή, στην ίδια αποτυχημένη λογική που ακολούθησε από την αρχή της πανδημίας. Φορτώνοντας νέα δάνεια στις πλάτες υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αντί για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όπως από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ζητήσει οι παραγωγικοί φορείς.

-Αντί για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις τις οποίες μεγαλόστομα διακηρύττει εδώ και ένα χρόνο, ανακοίνωσε δυο προσωρινά μέτρα.

-Επιβεβαίωσε τη λαθροχειρία εις βάρος των συνταξιούχων καθώς παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, διέγραψε προκλητικά το μεγαλύτερο μέρος των αναδρομικών που οφείλει στους συνταξιούχους, και αποκλείοντας μάλιστα εκδικητικά όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους από τη λήψη έστω και ενός ευρώ.

-Εξήγγειλε μια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ευνοεί ουσιαστικά μόνο τις επιχειρήσεις -όσες βέβαια δε θα βάλουν λουκέτο- και όχι τους εργαζόμενους αφού η αμελητέα ελάφρυνση για τους εργαζόμενους έχει ήδη εξανεμισθεί από τις μεγάλες μειώσεις μισθών, τη διάλυση των ωραρίων και τη θέσπιση της απλήρωτης εργασίας.

-Εξήγγειλε εκ νέου το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης μέσω της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής.

-Εξήγγειλε ότι από 1.1.2021 τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς αυτό προβλέπει το πτωχευτικό νομοσχέδιο που εισάγει στη Βουλή, όσους κατ’ ευφημισμός τίτλους κι αν χρησιμοποιεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με επίθεση στον πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και τώρα αρνείται να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα. Η κρίση βαθαίνει και ίδιος κινείται χωρίς σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας, μεταθέτοντας διαρκώς το βάρος στους εργαζόμενους και εγκαταλείποντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τύχη τους. Με λίγα λόγια, η σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη το μόνο που κατάφερε είναι να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών».

Τσακαλώτος: Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει τίποτα

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ μίλησε για «αυτοπεποίθηση», ανάφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όμως για την αυτοπεποίθηση του κόσμου της εργασίας, των ευάλωτων, της μεσαίας τάξης ο κύριος Μητσοτάκης δεν είπε ουσιαστικά τίποτα καινούριο. Ανακοίνωσε 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις αλλά ούτε μια στην παιδεία. Ανακοίνωσε νέες εξοπλιστικές δαπάνες αλλά τίποτα ουσιαστικό για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις μικρές επιχειρήσεις. Τα περίφημα 12 βήματα είναι δυστυχώς μια από τα ίδια. Δάνεια και αναστολές, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση της οικονομίας. Εκτός από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ότι μόνη συνταγή για ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων με έμφαση μάλιστα στους ισχυρούς. Μέτρα αποσπασματικά που αδυνατούν να απαντήσουν στην εκρηκτική ύφεση, τον αποπληθωρισμό, τα χρέη των πολιτών που όλο διευρύνονται, την ανεργία, τις απολύσεις τα λουκέτα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί. Δεν καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα που μένει άπραγη η ύφεση βαθαίνει. Ότι όσο εκείνοι αρνούνται να πάρουν αποφάσεις, εκατομμύρια άνθρωποι αγωνιούν.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κατάργηση παρωχημένων ρυθμίσεων» σηματοδοτώντας την κατάργηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Γιατί, όπως έχει φανεί, στο μόνο πράγμα που είναι άριστοι είναι στο να μειώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Όμως, ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που ακούσαμε σήμερα είναι η αντικατάσταση του νόμου δημοσίων συμβάσεων και η επανάληψη της πρότασης αλλαγής του ΑΣΕΠ από τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί οποίος έχει δει τις πολιτικές που ακολουθεί η Ν.Δ., γνωρίζει καλά τι σημαίνει αυτό. Λιγότερη διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα, λιγότερη διαφάνεια στις προσλήψεις. Με άλλα λόγια, το πελατειακό κράτος της δεξιάς ξανά προς την δόξα τραβά.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα του κόσμου, πολλώ δε μάλλον να τα επιλύσει. Όμως, ο κόσμος γνωρίζει ότι όταν ακούει για εξοπλιστικά «και καιρούς δοξασμένους και πάλι», οι δικές του αγωνίες θα παραμένουν η δουλειά του, το εισόδημα του και το μέλλον του. Και για αυτά ο κ. Μητσοτάκης σήμερα σιώπησε εκκωφαντικά».

ΚΙΝΑΛ: Στη σκιά της πανδημίας προωθεί ιδεοληπτικές εμμονές, με σκληρές συντηρητικές πολιτικές

Aιχμηρά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

«Εθνική αυτοπεποίθηση κ. Μητσοτάκη δεν επιτυγχάνεται:

• χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης για τη χώρα

• χωρίς ισχυρή κοινωνική προστασία

• και χωρίς τη συγκρότηση του αναγκαίου εθνικού μετώπου», αναφέρει ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούν στη σκιά της πανδημίας ιδεοληπτικές εμμονές με σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με πρώτο θύμα τους εργαζομένους με το δόγμα μισή δουλειά – μισός μισθός.

«Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις σας κρύβουν ουσιαστικά εξυπηρετήσεις για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Κρύβουν την πρόθεσή σας για παράδοση του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΣΥ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής ενώ για τις «άμεσες δράσεις» επισημαίνει πως «έστω και πολύ καθυστερημένα υιοθετήσατε προτάσεις από το Ενδιάμεσο Πρόγραμμά μας. Γιατί άρχισαν να σας φοβίζουν τα ερείπια που αφήσατε να δημιουργηθούν. Όπως σας είπε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή».

ΚΚΕ: Ο λαός να δείξει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στη δύναμή του

«Οι περιβόητες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ανακύκλωση μέτρων που – αποδεδειγμένα πλέον – δεν επαρκούν στο ελάχιστο για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Κάποια νέα, περιορισμένου χαρακτήρα, μέτρα που ανακοινώθηκαν όχι μόνο δεν αλλάζουν αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα, αφού η μερίδα του λέοντος πάει στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά επί της ουσίας αποτελούν το τυράκι για τη φάκα που ο πρωθυπουργός άφησε για το τέλος και ονομάζεται «σχέδιο Πισσαρίδη»» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ».

«Το «σχέδιο Πισσαρίδη» αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για τα επόμενα χρόνια. Έρχεται ως φυσική συνέχεια των αντιδραστικών-αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιλαμβάνει επιτάχυνση της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, με προμετωπίδα την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και την ενίσχυση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις. Η σχετική αναφορά του πρωθυπουργού πως με τέτοια μέτρα θα ευνοηθούν κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι, είναι προκλητική καθώς για την εργασιακή ζούγκλα που ήδη ζουν οι νέοι εργαζόμενοι υπεύθυνη είναι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αντίστοιχα οι εξαγγελίες για τη δημόσια υγεία δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διατηρήσει γυμνό και αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με μέτρα που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων, την στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται και η κατάσταση του συστήματος υγείας είναι ήδη ανησυχητική» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η αναφορά του πρωθυπουργού σε «μείζονα διαφορά» με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί μέσω του διαλόγου επιβεβαιώνει πως προετοιμάζεται υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο επώδυνος συμβιβασμός της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας: «Η «νέα αγορά του αιώνα», η προμήθεια γαλλικών οπλικών συστημάτων που ανακοινώθηκε, κινείται μέσα στο φαύλο κύκλο του κυνηγητού στρατιωτικών εξοπλισμών, που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι. Είναι γνωστό ότι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν υπηρετούν την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά είναι ενταγμένοι στις ΝΑΤΟϊκές επιθετικές επιδιώξεις. Αυτό αποδεικνύουν και οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και πιο στενή σύνδεση με αμερικάνικα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Αυτοπεποίθηση από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μπορούν να νοιώθουν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας και οι πωλητές όπλων. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της, που έχει ως βασικούς πυλώνες αφενός να πληρώσει το τίμημα της νέας κρίσης η λαϊκή πλειοψηφία και αφετέρου την πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας και όχι του λαού. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη ο λαός μπορεί να δείξει στη δύναμή του να καθορίσει τις εξελίξεις, προς όφελός του, ενισχύοντας το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ελληνική Λύση: Οριστική άλωση του κράτους

Διπλή κριτική, για οικονομία και εξοπλιστικά, ασκεί η Ελληνική Λύση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Και πρώτα για την οικονομία, «ο κ. Μητσοτάκης αφού μοίρασε λεκτικά ψίχουλα και άφθονες αερολογίες στους πολίτες, ανακοίνωσε το σχέδιο οριστικής άλωσης του κράτους. Οι “κερκόπορτες” για αναξιοκρατικές ρουσφετολογικές προσλήψεις που ανακοίνωσε με την ‘χαλάρωση’ του ΑΣΕΠ, ο εφιάλτης του «Θα» χωρίς να μας πει που θα βρει τα λεφτά, προσβάλλουν κάθε έντιμο Έλληνα και μας γυρνούν δεκαετίες πίσω», υποστηρίζει η Ελληνική Λύση, που προσθέτει: «Η πρωτοφανής απαξίωση του πρωτογενούς τομέα την ώρα που άπαντες αξιολογούν την επισιτιστική κρίση που έρχεται ως την πιο επικίνδυνη συνέπεια της πανδημίας, είναι εγκληματική».

Ενώ, υποστηρίζει επίσης, «δεν ζήτησε ούτε ένα “συγγνώμη” για την εξαπάτηση των Θεσσαλονικέων που δεν είδαν ούτε μία από τις περσινές του εξαγγελίες να γίνεται πράξη! Ούτε μία κουβέντα για τη Μακεδονία που απροστάτευτη βλέπει τα προϊόντα της να πλαστογραφούνται από τους Σκοπιανούς! Φέτος, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία κυριολεκτικά δεν υπήρχαν για τον πρωθυπουργό. Για άλλη μια φορά η ΔΕΘ μετετράπη σε Διεθνή Εμπαιγμό Θεσσαλονίκης».

Για τα εξοπλιστικά, «τα Rafale, οι FREMM κλπ., που αποτελούν προτάσεις της Ελληνικής Λύσης, είναι ευπρόσδεκτες ως προσθήκες, όχι όμως πανάκεια.

Απαραίτητο είναι:

1. Να είσαι αποφασισμένος να χτυπήσεις αυτόν που επί 40 μέρες παραβιάζει την εθνική κυριαρχία σου.

2. Να μπορείς να πολεμήσεις ΤΩΡΑ και με αυτά που έχεις, όχι μόνο με αυτά που θα ήθελες να έχεις και θα τα έχεις μετά από αρκετό καιρό.

3. Δεν μπορείς να απεμπολείς την εθνική μας θέση περί ‘μιας και μόνης διαφοράς’, να μιλάς για ‘μείζονα διαφορά’, να προαναγγέλλεις διάλογο τύπου Ελσίνκι επί της εθνικής μας κυριαρχίας και παράλληλα να αγοράζεις όπλα.

4. Οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα είναι διακρατική, είναι αδιανόητη. Η εμφάνιση οποιουδήποτε μεσάζοντα για την Ελληνική Λύση αποτελεί Casus Belli.

5. Εξαγγελίες αοριστίας τύπου ‘ενίσχυση ψηφιακής ασφάλειας στις ΕΔ’ αποτελούν φυτώριο διαφθοράς και μίζας», σύμφωνα, πάντα, με την Ελληνική Λύση.

ΜέΡΑ25: Θα σταθούμε εμπόδιο στα πλάνα σας

Την πλήρη αντίθεσή του στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα αυτές για τους εξοπλισμούς, εκφράζει το ΜέΡΑ 25 με ανακοίνωσή του.

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι «τρόικα και πρωθυπουργός απόψε απέδειξαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με θηριώδεις εξοπλιστικές δαπάνες την ώρα που, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κατάρρευσης, ανακοινώνουν μηδενικές επενδύσεις στην υγεία, στην παιδεία και στη βιώσιμη ανάκαμψη, ασημαντότατα μέτρα μακροοικονομικής ενίσχυσης της οικονομίας, και κανένα πλάνο για τερματισμό της χρεοκοπίας κράτους και ιδιωτών».

«Δυστυχώς, κύριε Πρωθυπουργέ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «τα υπέρογκα ποσά που θα δώσετε στους εμπόρους εξοπλισμών, από τη μια, θα φέρουν περισσότερη λιτότητα, ύφεση και φευγιό των παιδιών μας στο εξωτερικό (καθώς φουσκώνουν το ήδη μη βιώσιμο χρέος) ενώ, από την άλλη, δεν θα αρκέσουν για να κερδίσουμε τον εξοπλιστικό αγώνα δρόμου με τον Ερντογάν». Το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει επίσης ότι «σε συνδυασμό με τις διμερείς διαπραγματεύσεις στις οποίες σας σέρνουν οι Μεγάλες Δυνάμεις, φοβόμαστε ότι τα Ραφάλ, οι φρεγάτες και τα ελικόπτερα σας θα μείνουν στην Ιστορία να θυμίζουν την γενική ήττα στη οποία σέρνει η κυβέρνηση σας τον Ελληνισμό».

Το ΜέΡΑ25 δηλώνει, τέλος, ότι «θα σταθεί εμπόδιο στα πλάνα σας αντιπροτάσσοντας την Τρίτη το βράδυ το δικό μας όραμα για την Ελλάδα του 2025», αναφερόμενο στην επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος Γ. Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment