PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά


Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις άνδρες που επέβαιναν στο ψεκαστικό ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχινιά.

Τη ζωή τους έχασαν ο χειριστής του ελικοπτέρου κι ένας φύλακας της περιοχής. Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Και αυτός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου διευκρίνισε ότι το μοιραίο ελικόπτερο κατέπεσε, αφού είχε ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό, στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Όπως είπε, το ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει τις ρίψεις και θα αποχωρούσε, αλλά η επιθυμία τόσο ενός εκ των ανδρών της υπηρεσίας ασφαλείας όσο και του φοιτητή που έκανε πρακτική στην αρμόδια για τους ψεκασμούς Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής, έπεισαν τον πιλότο να «πετάξει» ξανά. Το ελικόπτερο ωστόσο προσέκρουσε σε σύρματα της ΔΕΗ και κατέπεσε σε βουρκώδες τμήμα της περιοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο φοιτητής κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και απεγκλώβισαν τον πιλότο με τον συνεπιβάτη χωρίς όμως τις αισθήσεις τους. Κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο επιχειρούσε το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία (σύμφωνα με τις διατάξείς των ΠΔ 118/2007 και 60/2007) έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και είχε ελέγξει όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καθώς και το πιστοποιητικό αξιοπλοίας του ελικοπτέρου, τα οποία η εταιρεία είχε προσκομίσει.

Περιφέρεια Αττικής: Βαθιά οδύνη

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για «το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες».

Σημειώνει ακόμη ότι το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά, προσθέτοντας ότι «για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου».

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας παράλληλα τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Βαθύτατη θλίψη για το δυστύχημα εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε επίσης να διερευνηθούν τα αίτιά του σε βάθος από τις αρμόδιες αρχές.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment