PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρoώθηση των διμερών σχέσεων


Την βούληση Αθήνας και Άγκυρας για την προώθηση των διμερών σχέσεων επεσήμαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Την βούληση Αθήνας και Άγκυρας για την προώθηση των διμερών σχέσεων επεσήμαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας που συναντήθηκε αμέσως μετά, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές τονίζοντας ότι στόχος είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τη Θράκη ως το Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για σοβαρή και ειλικρινή προσπάθεια.

Από πλευράς του ο Τούρκος ομόλογός του, είπε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Καστελόριζου.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με την εξαίρεση του Καστελόριζου από οποιαδήποτε λύση-πακέτο για το Αιγαίο σημείωσε: «Προκαλεί απορία το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να αποδοκιμάσει με τον τρόπο που έπρεπε τις δηλώσεις αυτές.»

Τις δηλώσεις Νταβούτογλου σχολίασε και Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Από τις αρχές του χρόνου μέσα στο κοινοβούλιο είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εφεύρει, να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ. Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment