PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την ελευθερία


Τις αξίες της ενότητας και της υπεράσπισης της πατρίδας, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην πόλη της Λαμίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη μάχη των Θερμοπυλών.

«Στις Θερμοπύλες ήταν μια μάχη που έδωσαν οι Έλληνες ενωμένοι. Ήταν μια μάχη που έδειξε τι μπορούν να κάνουν Έλληνες όταν είναι ενωμένοι και πως ενωμένοι μπορούν να υπερασπιστούν αρχές και αξίες της πατρίδας μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκανε μάλιστα, ειδική μνεία στην ιστορική κληρονομιά που εκπέμπουν οι Θερμοπύλες και υπενθύμισε πως «οι Θερμοπύλες δεν είναι μόνο μια ιστορική κληρονομιά, είναι ένας τόπος-φάρος, ο οποίος μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες το μέλλον»

Στάθηκε δε, ιδιαίτερα στις αξίες που εκπέμπει η μάχη των Θερμοπυλών, τονίζοντας πως «έχουμε το χρέος να συνεχίσουμε την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών που και σήμερα οι Θερμοπύλες εκπέμπουν» και συμπληρώνοντας πως «η ελευθερία ευρίσκεται εν κινδύνω όχι μόνο στον τόπο μας, όχι μόνο στην Ευρώπη μα σε όλο τον πλανήτη».

Τόνισε παράλληλα πως «αυτός ο μικρός τόπος στέλνει τεράστιους συμβολισμούς» και μάλιστα υπενθύμισε πως είναι «ένας τόπος που μας γεμίζει με αίσθηση χρέους», προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας και ό,τι αυτός ο πολιτισμός συμβολίζει».

Και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την έννοια της ελευθερίας γιατί αυτή είναι η βασική αξία του αρχαιοελληνικού πνεύματος και η ρίζα του πολιτισμού μας σήμερα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Λαμία, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη των Θερμοπυλών, και επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με το Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Νικόλαο, και με το δήμαρχο Λαμίας, Νίκο Σταυρογιάννη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment