PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Να τηρήσουν οι εταίροι τις υποχρεώσεις τους


Το αποτέλεσμα του Eurogroup χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η συνέπεια της Ελλάδας στη δεύτερη αξιολόγηση και να τηρήσουν και οι εταίροι τις υποχρεώσεις τους.

Επανέλαβε την απόφαση της Ελλάδας να πορευθεί εντός Ευρωζώνης και το πράττει με μεγάλες θυσίες που δεν οφείλονται μόνο σε δικά της λάθη.

Δήλωσε την ετοιμότητα συνεργασίας της Ελλάδας με όλους τους εταίρους και κυρίως τη Γερμανία για να ξαναγίνει η Ε.Ε. ελκυστική και «να διαψεύσουμε όσους βιάστηκαν να την εγκαταλείψουν» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να χτίσουμε την ομοσπονδιακή Ευρώπη».

Έστειλε μήνυμα ότι καμία αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή και υπογράμμισε τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας τονίζοντας ωστόσο ότι το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Στην αναφορά του στο προσφυγικό σημείωσε ότι «δεν ταιριάζει σε λαούς που ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια να έχουν φοβικά σύνδρομα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να ανεχτεί αναχρονιστικές προτάσεις όπως οι εγγυήσεις.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι καμία άλλη δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να υπηρετήσει αρχές όπως η ειρήνη, ο ανθρωπισμός και η δικαιοσύνη όπως η Ευρώπη».

Υποδεχόμενος τον κ. Σταϊνμάγερ υπογράμμισε ότι «ο λαός τρέφει ειλικρινή εκτίμηση στο πρόσωπό σας γιατί δεν ξεχνά πόσο συμβάλατε έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση της Ελλάδας στο πρόσωπό σας είναι σημαντική γιατί η επίσκεψή σας δείχνει πόσο θέλετε να συμβάλετε στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών».

Σταϊνμάγερ: Η Ε.Ε. να δώσει απαντήσεις για μεταναστευτικό, ανάπτυξη, απασχόληση

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει απαντήσεις για το μεταναστευτικό, το θέμα ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας υπογράμμισε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο κ. Στάινμαγερ αναφέρθηκε στη σημασία των ελληνογερμανικών σχέσεων, ενώ αναφερόμενος στην Ε.Ε. είπε πως μετά το Brexit είναι αντιμέτωπη με μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε αυτήν την Ευρώπη, να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι.

Ο Γερμανός πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουμε την αδιαφορία των πολιτών απέναντι στην πολιτική να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα, και απαντήσεις που οι λαοί μας μέχρι τώρα δεν άκουσαν από εμάς.

Τόνισε την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως το προσφυγικό και σημείωσε ότι «δεν έχουμε να αντιτάξουμε μία τελική απάντηση, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι μόνο η καλύτερη φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε. Πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική ασύλου».

Αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα τα εύσημα και να έχει τη συμπαράστασή μας», ενώ έκανε λόγο για καλά νέα από τις διαπραγματεύσεις στη Μάλτα.

Σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης για να μπει τέλος στην αβεβαιότητα.

«Πάντως όπως και αν έχει είναι εσφαλμένη η υπόθεση ότι μόνο τα δημοσιονομικά αποτελούν το σημείο αναφοράς στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Σκέφτομαι τους όλο και περισσότερους Γερμανούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα αλλά και τις πολιτιστικές σχέσεις, όπως η έκθεση documenta14» είπε κλείνοντας και εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης που θα τελέσει το πρωί του Σαββάτου με τον κ. Παυλόπουλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment