PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρ. Παυλόπουλος: Αναγκαίες οι διορθώσεις στο ελληνικό πρόγραμμα


Την ανάγκη διορθώσεων στο ελληνικό πρόγραμμα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία υπάρχει παραδοχή λαθών.

«Τα λάθη του πρώτου μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα» είπε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Εκτίμησε ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος «και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν». «Γιατί», πρόσθεσε, «δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά».

Κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι διορθώσεις του προγράμματος πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί αλλά να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας.

«Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και ελπίζω και οι εταίροι μας, ύστερα από αυτή την έκθεση, να μας διευκολύνουν. Και το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν την δημοσιονομική πειθαρχία», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment