PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρώτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό στην Ευρώπη


Ο πρώτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό επί ευρωπαϊκού εδάφος καταγράφηκε σήμερα στη Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν, ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε νοσήσει από τον κοροναϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία πέθανε.

Ο ηλικιωμένος που κατέληξε στη Γαλλία είναι «ο πρώτος νεκρός (από τον κοροναϊό) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη» ανέφερε συκεκριμένα η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον νέο κοροναϊό είχαν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Στην Γαλλία έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα του ιού.

Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο Covid-19 συνεχίζει να ανεβαίνει. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο νέος κοροναϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους την Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 κρούσματα μόλυνσης σε 30 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment