PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρώτη Φλεβάρη: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Γεννιέται κίνημα κατά της ακρίβειας και στις αστικές συγκοινωνίες από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία στο Περιστέρι

Σε πρώιμο στάδιο φαίνεται να βρίσκεται η ανάπτυξη ενός κινήματος, ανάλογο με τα διόδια, στις αστικές συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου. Η αύξηση- χαράτσι στα εισιτήρια των συγκοινωνιών σε λίγες μέρες θα αποτελεί γεγονός.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε εν μέσω αργιών στις 5 Ιανουαρίου και χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο, προβλέπεται η κατάργηση των μηνιαίων και ετήσιων καρτών μετρό και ΗΣΑΠ. Παράλληλα δημιουργούνται δύο τύποι εισιτηρίων.

Ο πρώτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, αλλά μόνο για ένα από αυτά τα μέσα και για μία διαδρομή ανεξαρτήτως διάρκειας.

Το δεύτερο είναι για όλα τα ΜΜΜ, θα κοστίζει 1,40 (40% αύξηση!) και θα έχει χρονική ισχύ μιάμιση ώρα.

Για τους ανέργους δεν υπάρχει καμία μέριμνα για μειωμένο εισιτήριο στη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, ενώ μειωμένο κατά 50% κόμιστρο δικαιούνται παιδιά 7 έως 12 ετών, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, μέλη πολύτεκνων οικογενειών και άτομα άνω των 65 ετών.

Δωρεάν μετακίνηση προβλέπεται για παιδιά μέχρι 6 ετών, φαντάρους και ΑμεΑ.

Στο μεταξύ ήδη συγκροτημένες επιτροπές κατά της ακρίβειας, καλούν από την 1η Φεβρουαρίου σε “μαζική ανυπακοή”.

Η πρωτοβουλία “Ακρίβεια stop” πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη συνέλευση με φορείς και κινήματα και καλεί τους πολίτες “να μην ακυρώνουν το εισιτήριό τους, ούτε να πάρουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής στην κυβέρνηση”.

Ταυτόχρονα προτείνει “η ανυπακοή να συνεχιστεί καταρχήν για όλη την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με την ίδια ή και άλλες μορφές αντίστασης μέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση”.

Από την πλευρά της η Ανοιχτή Πρωτοβουλία στο Περιστέρι υπογραμμίζει πως την 1η Φλεβάρη «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα» και καλεί σε Παναττικό συντονισμό.

Το φυλλάδιο της πρόσκλησης διένειμε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» Σοφία Αλεξοπούλου προς τους Περιστεριώτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment