PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρώτη ημέρα χωρίς τα αυτοκίνητα της UberX στην Αθήνα


Μια διαφορετική και δύσκολη ημέρα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το UberX αλλά και για τους 1.300 εργαζομένους στην υπηρεσία ξημέρωσε την Τρίτη του Πάσχα καθώς τέθηκε σε ισχύ η αναστολή της συγκεκριμένης λειτουργίας στην Αθήνα.
Την κίνηση αυτή προκάλεσε ο νέος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση και με την οποία αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των μεταφορών.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης χαρακτήρισε τους οδηγούς της υπηρεσίας αυτής «πειρατές».

«Εάν θέλουν κάποιοι να κάνουν πειρατίες της δεκαετίας του ’50 σε μια χώρα ιθαγενών, διαψεύδονται από την κυβέρνηση που παράγει νομιμότητα» είπε ο κ. Μαυραγάνης.

«Αυτό το πράγμα είναι παράνομο γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Ελλάδα κάνει μια ρύθμιση που λέει ότι όποιος θέλει να κάνει διαδικτυακή διαμεσολάβηση θα ιδρύει υποκατάστημα στην Ελλάδα ή θα ιδρύει εταιρεία στην Ελλάδα και τότε θα ζητά άδεια από το υπ. Μεταφορών και θα συμβάλλεται με μεταφορείς».

«Αν ήταν απλώς μια διαδικτυακή υπηρεσία δεν θα παρενέβαινε στις τιμές αλλά η εταιρεία αυτή δεν ήθελε να την κάνει αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης.

«Αν διαρρηγνύεις σε επίπεδο φορολογικών νόμων το πνεύμα της Ελλάδας πρέπει ή να συμμορφωθείς ή να φύγεις» κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment