PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πρόταση Ν. Ζούτσου για συγκρότηση νέας αυτοδιοικητικής κίνησης


Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, Νίκος Ζούτσος, έκανε λόγο για συγκρότηση μίας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης, η οποία δεν έχει υποψήφιο Δήμαρχο αλλά θα στηριχθεί στις συνεργασίες και σε ανθρώπους έντιμους και ανιδιοτελείς που θέλουν να στηρίξουν την πόλη και τους πολίτες.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και ομίλησαν: ο Διαμερισματικός Σύμβουλος 1ου Διαμερίσματος Περιστερίου, Δημήτρης Σαντής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης, Νίκος Σακούτης, το μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας.

Ο κ. Ζούτσος, αρχικά, για την ταυτότητα της νέας κίνησης ανέφερε: «Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά και εμείς έχουμε τη διάθεση να τα αναδείξουμε, αποτελώντας μία βάση υγιούς αντιπαράθεσης και προώθησης των προβλημάτων της πόλης.

Δεν θα μείνουμε σε ζητήματα τα οποία είναι σκανδαλοθηρικά, προσωπικά, ούτε σε ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε μια κομματική παράταξη, με διχαστικές λογικές, αλλά μία παράταξη στην οποία χωρούν όλοι όσοι έχουν δημοκρατικό αίσθημα και διάθεση να λύσουν προβλήματα.

Τα ζητήματα δεν λύνονται με μεσσιανική αντίληψη. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος, ένας Δήμαρχος, μόνος του, να λύσει όλα τα προβλήματα. Θέλουμε η κίνηση αυτή να έχει ποιοτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κινούμαστε με γνώμονα τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο που πλήττεται και γενικότερα εκείνους που μοχθούν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα.

Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους σε όλες τις διεκδικήσεις τους. Είμαστε σύμμαχοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού. Οι ουραγοί της κοινωνίας πρέπει να έχουν εμάς συμπαραστάτες και εμείς να αντλούμε από αυτούς τη δύναμη μας».

Στη συνέχεια, τόνισε πόσο απασχολούν τη νέα κίνηση τα κοινωνικά θέματα: «Καθημερινά, δεκάδες μαγαζιά κλείνουν στην πόλη μας και εμείς πρέπει να στηρίξουμε τους βιοτέχνες, καθώς δεν κινδυνεύουν από άλλες, μικρές, ανταγωνιστικές βιοτεχνίες, αλλά από το επερχόμενο mall, που δρομολογείται στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Άλλο ένα θέμα, το οποίο είναι κομβικό και έχουμε αναδείξει είναι οι διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Όρος. Πριν τρεις περίπου μήνες, όπου έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης και οι Δήμοι Περιστερίου και Πετρούπολης βασίζονταν στην πραγματογνωμοσύνη του Δασαρχείου, η δασάρχης δεν παρέστη και η απόφαση ήταν καταδικαστική για τους δύο Δήμους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα σπίτια των πολιτών. Για όλα αυτά τα θέματα, πρέπει να αφυπνίσουμε το λαϊκό παράγοντα. Πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος, οι πολίτες, να γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις για να υπάρξουν εξελίξεις. Θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση για να μην περάσουν αυτά τα ζητήματα».

Όσον αφορά, τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά και γενικότερα το Δήμο επισήμανε: «Η διαφωνία μας με τον νυν Δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη, είναι συγκεκριμένη. Ο κ. Παχατουρίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δημιουργεί. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι κακός Δήμαρχος. Όμως, θα προτιμούσα έναν Δήμο, ο οποίος θα λειτουργούσε καλύτερα. Αρχικά, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να ευνοηθούν συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι. Ταυτόχρονα, παρ’ όλο που έχουμε ένα υπέρλαμπρο και καθαρό κέντρο πόλης, με δεκάδες εκδηλώσεις κάθε εποχή και μία απαστράπτουσα Α’ Παιδική Χαρά, οι υπόλοιπες γειτονιές του Περιστερίου δεν ευνοούνται. Τι γίνεται με την οδό Αγίου Βασιλείου, παραδείγματος χάριν; Πόσο καιρό έχουν να αλλαχθούν τα πεζοδρόμια στη περιοχή της Ανθούπολης; Τι γίνεται όταν, με την πρώτη βροχή, η πόλη γίνεται μικρή Βενετία; Ειδικότερα, πάνω στο συγκεκριμένο τομέα, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα, παρά μόνο κάποια μικρά έργα, τα οποία δεν αρκούν. Φυσικά, αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα του Δήμου Περιστερίου, αλλά και της αποτυχημένης διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής».

Τέλος, για τα πολιτιστικά θέματα του Περιστερίου, κατέθεσε τα εξής: «Παλαιότερα, υπήρχε έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη. Πλέον, όλα γίνονται με κάποιο αντίτιμο. Παράλληλα, γίνονται λίγες αποκεντρωμένες εκδηλώσεις, σε συγκεκριμένους χώρους. Δεν νοείται το Περιστέρι να μην έχει ένα Δημοτικό Θέατρο ή έναν Δημοτικό Κινηματογράφο. Πρέπει ο κόσμος να έχει ένα χώρο να απολαμβάνει καλλιτεχνικά έργα όλων των ειδών, όπως θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, κ.α.. Είχαμε καταθέσει παλαιότερα πρόταση για έναν τέτοιο χώρο: Να μη δοθούν τα Ψαράδικα σε ιδιώτη, αλλά να μεταμορφωθούν σε έναν στέκι που θα φιλοξενεί στοιχεία πολιτισμού, κάτι που δεν έγινε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment