PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρ. Σταϊκούρα


Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομίας, Χρήστου Σταϊκούρα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό που οδηγεί στην φτωχοποίηση νοικοκυριών.

Αυτό σημαίνει ότι σταματά η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και ξεκινά τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά Σταϊκούρα.

O Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομία αλλά και για τον κορωνοϊό.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τον κώδικα, όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Δεν μου κάνει εντύπωση που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην είναι εδώ να απέχει από την σημερινή συζήτηση και από την ψήφιση ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους της διακυβέρνησής του. Εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το κοντρόλ ρουμ ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας και φροντίζει να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από την πλευρά σας επιχειρήματα.

Φροντίζει πάντα ο αόρατος αρχισυντάκτης ενημέρωσης να αλλάζει ατζέντα εκεί που δεν τον παίρνει και να αναπαράγει εικονική πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που θέλει να πιστώνεται τα θετικά και από την άλλη μιας άχρηστης κοινωνίας που γκρεμίζει ότι καλό παράγει η κυβέρνηση.

Έχει καταντήσει αστείο ότι από το πρωί έως το βράδυ ακούμε την ίδια γραμμή ενοχοποίησης πολιτών.

Μας είπατε την άνοιξη ότι σας χρωστάμε χάρη που μας σώσατε. Το καλοκαίρι κάνατε φιέστες για τον τουρισμό και σήμερα μετράμε πάνω από 800 κρούσματα καθημερινά

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ είναι υπό πίεση γιατί δεν κάνατε ούτε μια πρόσληψη.

Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Οι ανεύθυνοι νέοι που πάνε στις πλατείες. Την ίδια στιγμή όμως οι μαθητές πρέπει να πάνε στις τάξεις τους και να είναι πάνω από 25

Χθες μάθαμε δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης – τρόπος του λέγειν – ότι φταίνε και οι ανεύθυνοι αντιφασίστες που διαδήλωναν έξω από το εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βέβαια ο ίδιος δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται.

Επί 6 μήνες αφήνετε το κόσμο να συνωστίζεται στα λεωφορεία και στους συρμούς του Μετρό.

Καταθέτω εικόνες της καθημερινότητάς μας. Τις τράβηξε συνεργάτης μου σήμερα από το ΜΕΤΡΟ. Ορίστε ποια είναι η εικόνα των ανθρώπων που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στους συρμούς. Σας φωνάζουμε να αυξήσετε τα δρομολόγια.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι ο ιός κολλάει μόνο εκεί που έχουν την ευθύνη οι πολίτες. Εκεί που την ευθύνη έχει η κυβέρνηση δεν κολλάει ο ιός.

Χθες που πήγα στην Κοζάνη , πρώτη περιφέρεια που μπήκε στο «κόκκινο».

Εκεί ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε 4 επιχειρήσεις εστίασης ως υπεύθυνες χωρίς στοιχεία και χωρίς δισταγμό. Έχετε πάει σε οργουελικά επίπεδα.

Ο ίδιος άνθρωπος που πίεζε με την φυσική του παρουσία την επιτροπή επιστημόνων με τον Αυγενάκη να δώσουν «πράσινο φως» για παρουσία οπαδών στα γήπεδα ήταν ο ίδιος που έδειξε με το δάχτυλο κάποιους επιχειρηματίες της Κοζάνης.

Αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να σας πάει μακριά.

Αυτό που έχετε πετύχει με τα ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα είναι συνθήκες ΥΕΝΕΔ. Όχι με ένα κανάλι αλλά με πολλά. ΥΕΝΕΔοποιηση της ενημέρωσης που θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Η πραγματικότητα θα σας κυνηγάει».

Η απάντηση του Χρ. Σταϊκούρα

Απαντώντας στην πρόταση μομφής ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας είπε:

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά λόγου και είπε βαριές λέξεις που δεν τιμούν δημόσιους λειτουργούς.

Είπε ότι το νομοσχέδιο συζητείται στα μουλωχτά, όταν συζητείται 7 μήνες και μας χαρακτήρισε υπηρέτες συμφερόντων. Του υπενθυμίζω «Αιδώς Αργείοι». Θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κανείς στην αίθουσα αυτή με τον τρόπο αυτό.

Είχε πει ο κ. Τσίπρας όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί στην Ελλάδα και κάνατε 25.672 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Είχατε πει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και μετά ο υπουργός είπε ότι είναι καλοί για τράπεζες και κοινωνικούς λόγους. Είχατε πει για νέα συσσάχθεια και σεις καταργήσατε πρώτη κατοικία και είχατε πει και διαγραφή χρεών και τελικά πήγατε στους φορολογούμενων για ανακεφαλαιοποίηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment