PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πρόταση κατοίκων για την αξιοποίηση του πρώην 3ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου


Την πρόταση τους για την αξιοποίηση του κτιρίου που στεγαζόταν πριν τη συγχώνευση το 3ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής στο Δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Το σχολείο έχει κλείσει από το 2010 και οι κάτοικοι ευελπιστούν να βρεθεί μια λύση και ο χώρος να μην μείνει αναξιοποίητος καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με το υπόμνημα των κατοίκων, οι ίδιοι στηρίζουν την πρόταση να στεγαστεί εκεί ειδικό σχολείο αλλά από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ευδοκιμήσει αυτή η πρόταση ελπίζουν σε μια προσωρινή λύση.

Διαβάστε αναλυτικά την πρότασή τους:

Με αυτό το υπόμνημα-αίτημα θα θέλαμε να αναδείξουμε στο Δήμο και  στις αρμόδιες υπηρεσίες  την ύπαρξη  ενός αναξιοποίητου χώρου που βρίσκεται στην γειτονιά μας.

Αναφερόμαστε στο  πρώην 3ο Δημοτικό σχολείο , στην οδό Δερβενακίων (αλλά για μας πάντα το Δημοτικό  σχολείο στο οποίο φοιτήσαμε εμείς και τα παιδιά μας) και το οποίο δεν λειτουργεί από το 2010. Το εν λόγω σχολείο συγχωνεύτηκε τότε. Ο  σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, από κοινού με τους δασκάλους και τους κατοίκους, πάλεψαν να μείνει ανοιχτό ως σχολείο.  Ωστόσο, στα πλαίσια των τότε κυβερνητικών αποφάσεων συγχωνεύτηκε όπως και πολλά άλλα.

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν αποτελούσε  απλά ένα κομμάτι της ζωής μας αλλά αποτελούσε και αποτελεί ένα ιστορικό σύμβολο για το Περιστέρι. Στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ήταν ο χώρος στον οποίο μοιραζόντουσαν τα  συσσίτια  αλλά επίσης λειτούργησε και ως νοσοκομείο.

Αιτούμαστε την άμεση λειτουργία του χώρου όχι μόνο επειδή οι μνήμες όταν χάνονται, θολώνει η κρίση μας αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι  μπορεί να αποτελέσει στέγη  πολιτισμού και διακίνησης ιδεών, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε να λειτουργήσει  ως Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη, εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να διευκολύνεται η έρευνα των νέων,  επιπλέον είναι εφικτό κατά την γνώμη μας να στεγαστούν ομάδες  χορού  και εν γένει πολιτιστικές ομάδες.

Την  ευθύνη για την λειτουργία του χώρου,  να έχουν οι  κάτοικοι  της περιοχής-γειτονιάς  σε συνεργασία με τον Δήμο.

Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόταση να λειτουργήσει ως Ειδικό σχολείο, θέλουμε να τονίσουμε, ότι στηρίζουμε αυτή την πρόταση. Όμως επειδή, ο ΟΣΚ δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει, θεωρούμε λογικό, το κτίριο να λειτουργήσει με την ευθύνη του Δήμου, όπως προαναφέραμε, μέχρις ότου ο ΟΣΚ αναλάβει την δημιουργία του Ειδικού σχολείου.

Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση σας

Οι κάτοικοι της περιοχής

Α. Α.

Α. Κ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment