PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρόταση για 10ετή περίοδο χάριτος στην Ελλάδα


Μπαίνει από την γερμανική πλευρά στο τραπέζι των εντατικών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ελληνικό χρέος.

Πρόταση για να συμπεριληφθούν στην εθελοντική μετακύλιση του χρέους τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που λήγουν ώς το 2020 και όχι ώς το 2014 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, μπαίνει από την γερμανική πλευρά στο τραπέζι των εντατικών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ελληνικό χρέος.

Την Τετάρτη, έγινε μία προπαρασκευαστική συνάντηση εκπροσώπων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών ενόψει των τελικών διαβουλεύσεων της Πέμπτης ώστε να υπάρξει εντός της εβδομάδας η σχετική απόφαση.

Επίσης, το βράδυ της Τετάρτη συναντήθηκε εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, όπου την πλευρά των τραπεζιτών εκπροσώπησε ο πεικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόσεφ Άκερμαν.

Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν και θα διευθετηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Oι γερμανικές τράπεζες έχουν λάβει θετικά σήματα από τους οίκους αξιολόγησης ότι δεν θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας, εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους με βάση το γαλλικό μοντέλο.

Επιπλέον, το γεγονός ότι το γαλλικό μοντέλο σχεδιάστηκε από τράπεζες υποδηλώνει ότι η μετακύλιση χρέους θα είναι αμιγώς εθελοντική, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση ώστε οι οίκοι αξιολόγησης να μην εκλάβουν την ρύθμιση αυτή ως χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment