PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πρόταση για κοινό κάλεσμα στους μαζικούς φορείς


Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου. Γι΄αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Πέμπτη 27/1/2011 στις 6:30 μ. μ. στο ΚΥΒΕ.

Η επίθεση του αντεργατικού μετώπου κυβέρνησης και κεφαλαίου με την σύμπραξη της τρόικας και των δυνάμεων του «ευρωμονόδρομου» συνεχίζεται & αυξάνεται.

Με πρόσχημα το «αναθεωρημένο έλλειμμα», την «επιμήκυνση του χρέους», κ.α. προσπαθούν να κρύψουν την ουσία της καπιταλιστικής κρίσης για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους χρεώνοντας τα βάρβαρα αντιλαϊκά τους μέτρα μόνο στο μνημόνιο αθωώνοντας την ΕΕ και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρισκόμαστε στις πρώτες γραμμές των θυμάτων αυτής της πολιτικής, οι μειώσεις των μισθών μας άμεσα & έμμεσα (αυξήσεις ΦΠΑ κ.α.), αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις με τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (επασφάλιστρο στα ΒΑΕ), οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με την ταυτόχρονη μείωση της σταθερής & μόνιμης εργασίας, η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών είναι μόνο μερικές πλευρές αυτής της πολιτικής, που τώρα με τον «Καλλικράτη» θα διογκωθούν.

Σε πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Δημοτική Αρχή δια στόματος Δημάρχου διαπιστώθηκε η οριζόντια & κάθετη διαφωνία μας για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» τον οποίο & υπερασπίστηκε, ως μεταρρύθμιση κινείται στην βάση της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης στο σύνολο των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών στους Δήμους στοχεύοντας κατ ‘ αρχήν στους Τομείς της Καθαριότητας & της κοινωνικής Πρόνοιας.

Απέναντι σ’ αυτό το αντεργατικό μέτωπο, οφείλουμε να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο με κοινές πρωτοβουλίες δράσης με αιτήματα που δεν προσαρμόζονται στο στενό κορσέ της καπιταλιστικής τους κρίσης στα ελλείμματα ή τα κέρδη τους, αλλά να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.

Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σταθερά σε ενιαία δράση & κοινό πλαίσιο αιτημάτων με τους Δημότες (αυτοαπασχολούμενους, ιδιωτικούς υπαλλήλους & Δημ. Καθηγητές, δασκάλους, ανέργους, γυναίκες και γονείς και κηδεμόνες) σε κοινό κάλεσμα προς τους μαζικούς τους φορείς για Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο Δήμο

Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΥΠ.ΕΣ. από τα 10δις που παρακρατούν από τους Κ.Α.Π. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μεταφορά όλου του προσωπικού των ΝΠΔΔ και της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στις Υπηρεσίες του Δήμου με ταυτόχρονο κλείσιμό τους.

Προτείνουμε η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/1/2011 στις 6:30 μ. μ. στο ΚΥΒΕ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment