PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πρόσκληση συμμετοχής στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Άρχισαν οι εγγραφές για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. που διοργανώνεται από τη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas

Έχοντας οργανώσει δύο Εθνικούς Διαγωνισμούς και με δύο συμμετοχές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO αντίστοιχα, πιστεύουμε ότι έχουμε θεμελιώσει το δικαίωμα να απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η πρόταση – κάλεσμα αποσκοπεί στην ποιοτική βελτίωση του υπάρχοντος διαγωνισμού και ειδικά στην ανάπτυξη της open κατηγορίας.

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas και υποστηρίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), την I.E.E.E. Greek section (student branch), τον W.R.O. καθώς και τη Διερευνητική Μάθηση. Επίσης, ο διαγωνισμός διεξάγεται, εδώ και 2 χρόνια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ.

Καλούμε τους μαθητές των σχολείων της χώρας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και και φοιτητές από τα ΑΤΕΙ και τα ΑΕΙ, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Η επόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής W.R.O. (World Robot Olympiad) θα φιλοξενηθεί στο Αμπού Ντάμπι, 4-6 Νοεμβρίου του 2011, έτος το οποίο έχει ανακηρυχθεί «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη» (εν συντομία «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού» – Ε.Ε.Ε.).

Για την καλύτερη υποστήριξη του Εθνικού διαγωνισμού, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της εύκολης πρόσβασης στην επιμόρφωση και γενικότερη πληροφόρηση, δημιουργούμε 13 εθελοντικά κέντρα WRO με σκοπό:
  • Προσέλκυση και άλλων συναδέλφων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας με την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και εργαστηρίων.
  • Τη στήριξη των συναδέλφων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
  • Προετοιμασία ομάδων για την προκριματική φάση της επόμενης ολυμπιάδας WRO-2011.
  • Συμμετοχή στο 11ο RoboCup Junior που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2011 στην Κωνσταντινούπολη.
  • Τηλεδιασκέψεις με σχολεία, καθώς και μαθήματα από απόσταση για το αντικείμενό μας (υπό προϋποθέσεις).
Με αφορμή λοιπόν το Ε.Ε.Ε., σας προσκαλούμε με υπευθυνότητα να συμμετάσχετε στην ανοικτή προς όλους τους ΠΕ19-20, διαδικασία συμμετοχής στο δίκτυο 13 περιφερειακών αντιπροσώπων Εκπ/κής Ρομποτικής στέλνοντας mail συμμετοχής με σύντομο Β.Σ στο info at wrohellas.gr με κοινοποίηση στο pekap at pekap.gr.
Βασικός σκοπός του δικτύου είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη – κυρίως μέσω ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών – των προσπαθειών που καταβάλλονται για να αποτελέσει ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το εφαλτήριο, έτσι ώστε η χώρα μας να συγκλίνει τεχνολογικά με τις άλλες προηγμένες χώρες.
Λεπτομέρειες για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός του μηνός στη 2η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment