PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρόνοια στους ήρωες της 11/9


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα νομοθεσία που αποσκοπεί στην ασφαλιστική κάλυψη των μελών των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα νομοθεσία που αποσκοπεί στην ασφαλιστική κάλυψη των μελών των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών της 11ης Σεπτεμβρίου, οι οποίοι υποφέρουν από ασθένειες που συνδέονται με τα επακόλουθα των τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος υπέγραψε» το νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ομπάμα Ρόμπερτ Γκιμπς. Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την υπογραφή του νομοσχεδίου χωρίς την καθιερωμένη τελετή, από το θέρετρο Καϊλούα όπου περνά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Σήμερα, αργά το βράδυ, ο Ομπάμα θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.

«Δεν πρόκειται ποτέ να λησμονήσουμε το θάρρος που επέδειξαν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι διασώστες που διακινδύνευσαν τις ζωές τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων», τόνισε ο Ομπάμα, εκτιμώντας στο ανακοινωθέν του πως το κείμενο αυτό συνιστά «ένα πολύ σημαντικό μέτρο για εκείνους που εξακολουθούν να υποφέρουν από τα σωματικά επακόλουθα των επιθέσεων».

Το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική κάλυψη των αρωγών της 11ης Σεπτεμβρίου υιοθετήθηκε από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν από τη διακοπή των συνεδριάσεων λόγω των διακοπών, στις 22 Δεκεμβρίου, εννέα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους.

Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι διαθέτουν μία σχετική μειοψηφία στη Γερουσία, ικανή ωστόσο να παρακωλύσει την ψήφιση των νομοσχεδίων, αρχικά είχαν φέρει αντιρρήσεις στην έγκριση της ασφαλιστικής κάλυψης και το αρχικό κείμενο χρειάσθηκε να τροποποιηθεί σε μία λιγότερο δαπανηρή παραλλαγή του.

Το κείμενο ήταν στην ουσία το τελευταίο που ψηφίσθηκε από τη δημοκρατική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς έπειτα από τις ενδιάμεσες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, το Σώμα θα ελέγχεται πλέον από φέτος από τους Ρεπουμπλικανούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment