PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών ο Αλμοδόβαρ


O σπουδαίος Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της κριτικής επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17 έως τις 28 Μαΐου 2017.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τη δυνατότητα να γιορτάσω την 70ή επέτειο του Φεστιβάλ των Καννών από μια τόσο προνομιακή θέση. Είναι για μένα τιμή, είμαι ευγνώμων και συγκινημένος.

» Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που η θέση του προέδρου συνεπάγεται κι ελπίζω να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντα μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα αφοσιωθώ ψυχή τε και σώματι σε αυτό τον σκοπό που είναι μαζί προνόμιο κι απόλαυση» ανέφερε ο σκηνοθέτης, ο οποίος έχει βρεθεί μέχρι τώρα πέντε φορές στο διαγωνιστικό των Καννών με τις ταινίες Όλα για τη Μητέρα μου, Volver, Ραγισμένες Αγκαλιές, Το Δέρμα που Κατοικώ και Julieta, ενώ η Κακή Εκπαίδευση ήταν η ταινία έναρξης το 2004.

«Για την 70ή διοργάνωση του, το Φεστιβάλ των Καννών είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει έναν μοναδικό και εξαιρετικά δημοφιλή καλλιτέχνη. Τα έργα του έχουν ήδη κατακτήσει μια αιώνια θέση στην ιστορία του κινηματογράφου. Μια μεγάλη και πιστή φιλία συνδέει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ με το Φεστιβάλ, από όταν ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής υπό την προεδρία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ» δήλωσαν από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιερ Λεσκίρ και ο διευθυντής Τιερί Φρεμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment