PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος


Την πρόθεση της κυβέρνησης, για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, «με το οποίο θα επιχειρήσουμε να φέρουμε το έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ το 2015» εξέφρασε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την πρόθεση της κυβέρνησης, για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, «με το οποίο θα επιχειρήσουμε να φέρουμε το έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ το 2015» εξέφρασε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο κος Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε πως ο στόχος αυτός, «δεν έχει να κάνει με γενικό πωλητήριο, αλλά με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που μέχρι σήμερα καταπατείται και καταστρέφεται και με μια πολιτική που δεν θυμίζει σε τίποτα την ακινησία που ξέραμε τόσα χρόνια».

Επικριθείς από την Αριστερά για την νέα εγγυοδοσία ύψους 30 δισ προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο κος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «δεν δίνουμε χρήματα, αλλά εγγυήσεις για τη δυνατότητα των τραπεζών να λάβουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να διατηρήσουν ανοιχτές γραμμές χρηματοδότησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να ενισχυθούν οι ελληνικές εξαγωγές και να μπορέσει αυτή η δειλή ανάπτυξη που παρατηρείται, να μετατραπεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε πραγματική ανάκαμψη από το 2012».

«Οι ελληνικές τράπεζες, έχουν προσφέρει, αλλά έχουν κάνει και λάθη και δεν στήριξαν όπως έπρεπε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έκανε τα εγκλήματα άλλων χωρών, δεν επένδυσε σε τοξικά ομόλογα, δεν αναγκάστηκε το κράτος να το σώσει απ’ την καταστροφή. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν βρίσκει ανοιχτές τις αγορές, εξαιτίας του Δημοσίου. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να το στηρίξει, για να μπορέσει να στηρίξει κι αυτό την ελληνική οικονομία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα

Peristeri News

Αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΚΕΑΟ για τους οφειλέτες

Peristeri News

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Leave a Comment