PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόβλεψη για «λουκέτο» σε 1.000 πρατήρια καυσίμων το 2012


Η κατανάλωση των καυσίμων έχει πέσει δραματικά και το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει απώλειες της τάξης του 50% .

Πρόβλεψη σοκ για το 2012, έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ ), που κάνει λόγο για «λουκέτο» σε 1.000 πρατήρια καυσίμων. Η κατανάλωση των καυσίμων έχει πέσει δραματικά και το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει απώλειες της τάξης του 50% .

«Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα: τα καύσιμα έχουν ακριβύνει, οι έμποροι δεν έχουν λεφτά να τα αγοράσουν και έτσι προβλέπουμε πως θα κλείσουν πολλά πρατήρια. Υπάρχει ακόμα και ένα πολύ μεγάλο παράνομο σύστημα διακίνησης καυσίμων και λαθρεμπορίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, κ. Μαυράκης Χαράλαμπος στη zougla.gr.

Η μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει στον κλάδο των πρατηριούχων είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρατήρια καύσιμων σήμερα.

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα τα οποία τα έχουμε απευθύνει άπειρες φορές στην πολιτεία. Η πολιτεία από τη μεριά της προσπαθεί να μας καθησυχάσει αλλά δε μας έχει πείσει πως έχει τη διάθεση να μας δώσει λύσεις. Καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου μας έχουν κάνει πολλές έρευνες στα πολυτεχνεία μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυράκης.

Η ΠΟΠΕΚ μετά από διεξοδικές και εμπεριστατωμένες μελέτες που έχει κάνει, κατέληξε σε κάποια πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ Χαράλαμπο Μαυράκη τα τρία βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεπεραστεί η κρίση είναι «Πρέπει η πολιτεία να αρχίσει να δώσει σημασία στα πρατήρια έτσι ώστε να κινηθεί η αγορά διασφαλίζοντας τα έσοδα του κράτους. Έχουμε πέσει θύμα ενός αθέμιτου, σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει στο χώρο μας, αυτό πρέπει να αλλάξει και τη θέση του πάρει ένας υγιείς ανταγωνισμός. Και τέλος πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι στρεβλώσεις προς όφελος του καταναλωτή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment