PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρωτόπαπας: «Η Ελλάδα δεν είναι μια ανοιχτή χώρα»


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του για την κατάληψη της Νομικής.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στην ΝΕΤ με θέμα την κατάληψη της Νομικής, δήλωσε:

«Δεν εκβιάζεται η Πολιτεία, υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική την οποία έχουμε αναπτύξει. Η πολιτική αντιμετωπίζει με συγκεκριμένο τρόπο το θέμα των λαθρομεταναστών και κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκβιαστικές πρακτικές μεταχειριζόμενος ανθρώπους, διότι μεταχειρίζεται επικίνδυνα ανθρώπους. Ο πρύτανης πρέπει να εφαρμόσει το νόμο, δηλαδή να πει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται και καλεί τις αρχές να αναλάβουν το θέμα της μεταφοράς».

Όσον αφορά με το θέμα που έχει ανοίξει με τους λαθρομετανάστες είπε:

«Η Ελλάδα δεν είναι μια ανοιχτή χώρα, σέβεται τον παράγοντα άνθρωπος. Δεν είμαστε όμως μια ανοιχτή χώρα που ο καθένας μπορεί να έρχεται όποτε θέλει, να κάνει ό,τι θέλει, να αναπτύσσει την οποιαδήποτε μορφής δραστηριότητα και στη συνέχεια να λέει “θέλω να φύγω να πάω κάπου αλλού”, σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν γίνεται αυτό».

Σχετικά με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως στις συνεδριάσεις γίνετε πολιτική και για την συσσωρευμένη γκρίνια που υπάρχει από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Δεν είναι γκρίνια, είναι βουλευτές οι οποίοι διεκδικούν και ορθά το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής, της κατάθεσης της πρότασης και το δικαίωμα της διαφωνίας. Η ΚΟ στηρίζει την γενική πορεία και την κυβέρνηση, αλλά διεκδικεί και το να έχει λόγο σε όλα. Είχαμε κακώς συνηθίσει στην Ελλάδα πολλά χρόνια να λέμε ότι ο υπουργός φέρνει το νόμο και εμείς τον ψηφίζουμε. Δεν είναι έτσι. Και έχει αλλάξει αυτό και χαίρομαι γιατί το έχει αλλάξει και ο Παπανδρέου».

Τέλος σε ερώτηση αν το έχουν καταλάβει οι υπουργοί είπε: «Νομίζω ότι το καταλαβαίνουν, τουλάχιστον αρκετοί φαίνεται να το έχουν καταλάβει και αρκετοί δείχνουν να το καταλαβαίνουν στην πράξη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment