PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Πρωτοφανής αύξηση της θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο


Ο Φεβρουάριος σημείωσε ρεκόρ μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, σύμφωνα με στοιχεία της NASA, συνεχίζοντας το σερί των μηνών με θερμοκρασίες ρεκόρ.

Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες επιφάνειας ήταν 1,35 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο για το συγκεκριμένο μήνα και την περίοδο 1951-1980, σε μια εξέλιξη που περιγράφεται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά δυσοίωνη για το κλιματικό μέλλον του πλανήτη.

Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο Φεβρουάριος του 2016 συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ για τον Φεβρουάριο κατά 0,47 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε το 1998, στη διάρκεια της ατμοσφαιρικής επιρροής του εξαιρετικά ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο

«Βρισκόμαστε πλέον σε ένα είδος κλιματικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Στεφάν Ράμστορφ του Ινστιτούτου Έρευνας Κλιματικών Επιπτώσεων Πότσνταμ στη Γερμανία.

«Οι κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί να ενεργήσουν για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και οφείλουν να πράξουν κάτι καλύτερο από αυτό που δεσμεύτηκαν στο Παρίσι πριν από μερικούς μήνες», πρόσθεσε.

nasa_thermokrasies-fevroyarioy-16

Το περασμένο έτος ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, με ένα εντυπωσιακά ευρύ περιθώριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Ο Ιανουάριος του 2016 ομοίως έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA.

Παράλληλα τα επίπεδα του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής σημείωσαν χαμηλό ρεκόρ τον Φεβρουάριο, ενώ τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι εδώ και χιλιετίες, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) την περασμένη εβδομάδα.

Η εκτόξευση της υπερθέρμανσης του πλανήτη φέρνει την άνοδο της θερμοκρασίας επικίνδυνα κοντά στο φιλόδοξο όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment