PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρωτοποριακή κίνηση από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (photos)


Μια πρωτοποριακή δράση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ πραγματοποιείται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τη χώρα μας.

Εδώ και κάποιες μέρες στο σχολείο της πόλης μας εκτός από τις γνωστές αίθουσες διδασκαλίας, το σχολείο διαθέτει και μία “Αίθουσα ηρεμίας – ησυχίας”.

Η ιδέα για δημιουργία αυτής της αίθουσας ήρθε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μετά την επίσκεψη τους σε δημοτικό σχολείο του Μαγδεβούργου της Γερμανίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του σχολείου:

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής δράσης:

Τη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με την ονομασία «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας» που στόχο έχει την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας κλπ.

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2019 έγινε η παρουσίαση της νέας σχολικής αίθουσας στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορείς της εκπαίδευσης, του Δήμου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment