PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Πρωτοβουλίες ζητά ο Γ. Σγουρός για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, προτείνει στην διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός.

Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός οι περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τείνουν πλέον να λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι πολλές οικογένειες να φθάνουν στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας, αφού η εξαετής κρίση εξαΰλωσε τους σχεδιασμούς τους και πλέον βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να πετιούνται στον δρόμο.

Ο Γ. Σγουρός τονίζει ότι οι διαδικασίες αυτές αποδομούν την κοινωνική συνοχή, δυναμιτίζουν επικίνδυνα το κλίμα στην κοινωνία και ισχυροποιούν το αίσθημα αδικίας στους πολίτες, που από τη μία βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί, μερικές φορές ακόμη και για μικροποσά, και από την άλλη το κράτος να αδυνατεί να επιβληθεί σε καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη με τόσο υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για την προστασία των σπιτιών των μικρομεσαίων οικογενειών και ειδικά των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μετά και την πρόσφατη αγωνιώδη έκκληση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Οι πρωτοβουλίες που προτείνεται να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία γραφείου νομικής υποστήριξης, οικονομική αρωγή σε πολίτες που αδυνατούν να καταβάλλουν τα νομικά έξοδα για την προστασία των σπιτιών τους (προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση και θέσπιση κριτηρίων) και έκδοση απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που θα έστελνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα.

«Καμία ασυλία δεν πρέπει να υπάρχει απέναντι στους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Καμία όμως δικαιολογία δεν υπάρχει, ώστε να μην προστατεύεται το σπίτι της μέσης ελληνικής οικογένειας ή ευπαθών κοινωνικά ομάδων που είδαν την κρίση να τους ανατρέπει κάθε σχεδιασμό. Εάν ο κόσμος ξεπεράσει τα όρια της απόγνωσης, τότε οι συνέπειες θα ‘ναι είναι κοινωνικά απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες» δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment