PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρωτοβουλίες για την διαφάνεια


Δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τα οικονομικά των κομμάτων, το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, τον εκλογικό νόμο, τη διάκριση των εξουσιών και το χτύπημα της διαφθοράς, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ήδη η κυβέρνηση επιφέρει αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης, ενώ σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens είπε ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες. Επανερχόμενος, ωστόσο, λίγο αργότερα στον θεσμό των Εξεταστικών Επιτροπών, ο πρωθυπουργός είπε ότι, τελικά, αυτές δεν είναι επαρκής θεσμός και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της ελεγκτικής ικανότητας του κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «αισθανόμαστε περήφανοι που ως αξιωματική αντιπολίτευση ζητήσαμε Εξεταστικές και περήφανοι που ως κυβέρνηση εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για να φωτιστούν οι υποθέσεις» και διερωτήθηκε «πόσο περήφανοι αισθάνονται αυτοί που έλεγαν «όχι» σε όλα και έκλεισαν νύχτα την Βουλή για να εξασφαλίσουν την παραγραφή».

«Μπορεί η διαφθορά να μην έχει πολιτικό χρώμα, αλλά δεν μας ακουμπά όλους» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά των κομμάτων και στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών, λέγοντας πως ήδη ξεκίνησαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα αυτά, ενώ θα υπάρξει και νέος εκλογικός νόμος.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, για απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους μέσω και της δημοσίευσής τους, ενώ πρόσθεσε «να δούμε πως θα αντιδράσουν τα άλλα κόμματα».

Σε ότι αφορά τη διάκριση των εξουσιών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έλειπε η πολιτική βούληση σύγκρουσης με το κατεστημένο, προσθέτοντας ότι «έχουμε την βούληση, την στήριξη του ελληνικού λαού, ενώ δημιουργούμε και θεσμούς που θα μας στηρίξουν στην σύγκρουση αυτή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment