PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πρωτοβουλία της Google για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας


Ένα μακρόπνοο σχέδιο για ουσιαστική συμβολή της Google στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Matt Brittin, Πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2020.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Grow Greece with Google η οποία έχει στόχο να στηρίξει την ανάκαμψη της Ελλάδας μέσω της τεχνολογίας, καθώς και να προωθήσει την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος προσφέρονται μία σειρά από εργαλεία, εκπαιδεύσεις, εξειδικευμένες συμβουλές και σημαντικές συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας, για την υποστήριξη των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και όσων αναζητούν εργασία.

Αφετηρία της πρωτοβουλίας είναι το Job Search, που ξεκινά από σήμερα ως μια νέα υπηρεσία στην Αναζήτηση της Google, για να βοηθήσει όλους όσους αναζητούν δουλειά να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα συγκεντρωμένες τις αγγελίες εργασίας από όλο το διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο εργαλείο παρέχει επίσης πρόσβαση σε λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές αντικείμενο της εργασίας, τη τοποθεσία της, αν είναι πλήρους απασχόλησης ή όχι κλπ.

Το Job Search, θα προσφέρει στους χρήστες στην Ελλάδα τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με επαγγελματικές ευκαιρίες και να εντοπίζουν αγγελίες που ταιριάζουν με τις ανάγκες, τις δεξιότητες και τις φιλοδοξίες τους. Για παράδειγμα, αναζητώντας στο Google μια θέση εργασίας (πχ. θέσεις πωλήσεων), θα οδηγούνται αυτόματα στο Job Search που θα τους ενημερώνει για τις διαθέσιμες θέσεις, με φίλτρα όπως, απόσταση από το σπίτι, συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας, αποδοχές, προφίλ εργοδότη και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Το Job Search θα ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς ιστότοπους εύρεσης εργασίας και θα λειτουργεί ως ένα ανοιχτό οικοσύστημα ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί σ’ αυτό όλο το διαθέσιμο περιεχόμενο των προσφερόμενων θέσεων εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google σχεδιάζει προγράμματα ειδικά για την Ελλάδα. Ανάμεσα στις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει είναι και το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online, που ξεκίνησε το 2015 σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, μέσα από το οποίο έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε ψηφιακές δεξιότητες πάνω από 140.000 νέοι επαγγελματίες και στελέχη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Επίσης, πρόσφατα, η πλατφόρμα #greecefromhome στη δημιουργία της οποίας συνέβαλε η Google, παρουσίασε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εκπαιδεύτηκαν πάνω από 5.000 επαγγελματίες από τον τουριστικό κλάδο της χώρας σε ψηφιακές δεξιότητες.

Ο Matt Brittin, Πρόεδρος της Google EMEA, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Όπως η κρίση επιτάχυνε τη χρήση της τεχνολογίας, έτσι η τεχνολογία μπορεί να επιταχύνει τώρα την έξοδο από την κρίση. Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας Grow Greece with Google είναι η υποστήριξη της χώρας για επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Βασίζεται στις προηγούμενες δεσμεύσεις μας και αποτελεί μια κοινή προσπάθεια που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν δουλέψουμε συλλογικά. Νέες δεξιότητες, νέα εργαλεία και νέες συνήθειες μας βοηθούν ήδη να περιηγηθούμε στο μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δω αυτό το σχέδιο να επεκτείνεται περισσότερο στο επόμενο διάστημα».

Περισσότερες πληροφορίες και μελλοντικές ανακοινώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας: https://grow.google/intl/el.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment