PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πρωταθλήτρια για δεύτερη χρονιά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι αφού τερμάτισε πρώτη στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 – 8/7/2011 στην Ερέτρια Ευβοίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι αφού τερμάτισε πρώτη στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 – 8/7/2011 στην Ερέτρια Ευβοίας.

Η Περιστεριώτικη ομάδα έχοντας στο δυναμικό της παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας , κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές και ταλαντούχους νεαρούς αθλητές, απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο σκάκι.

Με σπουδαίες εμφανίσεις τερμάτισε αήττητη αφού πέτυχε έξι νίκες και παραχώρησε μόλις μια ισοπαλία. Κατά σειρά κέρδισε τον Σ.Ο Καλλιθέας 7-1, τον Κύδωνα Χανίων 5,5-2,5 , τον Φυσιολάτρη Νίκαιας 6,5-1,5 , την Ε.Σ Θεσσαλονίκης 6-2 , ήρθε ισόπαλη με τον Σ. Ο Καβάλας 4-4 και στην τελική ευθεία νίκησε τον Ο. Σ Τριανδρίας 6,5-1,5 και τον Πανιώνιο 6,5 – 1,5.

Αγωνίστηκαν 14 συνολικά παίκτες που πέτυχαν σε πόντους το πολύ μεγάλο σκορ 42-14 , ύστερα από σπουδαίες εμφανίσεις όλων των παικτών της ομάδας. Αναλυτικά είχαμε : Ιβαντσούκ Β. (4/6) , Πόλγκαρ Τζ. (3,5/4) , Χαλκιάς Σ. (3,5/4) , Κοτρωνιάς Β. (3,5/4) , Μπανίκας Χ. (5/5) , Παπαδοπούλου Β. (4/5) , Σταθόπουλος Γ. (2,5/3) , Τζουγανάκης Π. (1/2) , Μπέλλος Γ. (1/2) , Φράγκου Ελ. (4/6) , Σπύρου Μ. (1,5/3) , Ιωαννίδης Ευγ. (3/3) , Τσίρος Φρ. (3/4) , Κοκκόση Δ. (2,5/5).

Οι «ιππότες» της Δυτικής Αθήνας συγκέντρωσαν 13 βαθμούς ενώ στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν τρεις ομάδες με 11 βαθμούς, για να πάρει ο Σ. Ο Καβάλας τη δεύτερη θέση , η Ε.Ε.Σ Κορυδαλλού την τρίτη και ο Φυσιολάτρης Νίκαιας την τέταρτη θέση.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα με 500 περίπου σκακιστές. Στο τέλος της διοργάνωσης οι σκακιστές αλλά και οι φίλοι του αθλήματος χειροκρότησαν ένθερμα την προσπάθεια όλων των αθλητών και φυσικά της πρωταθλήτριας ομάδας του Περιστερίου για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που κατάφερε, για δεύτερη συνεχή χρονιά , να επιτύχει.

Οι επιτυχίες άλλωστε αυτές έχουν οδηγήσει το σκάκι , στη πόλη του Περιστερίου, να κατακτά πλέον δικαιωματικά τη θέση που του αρμόζει , σαν άθλημα της κρίσης αλλά και της συνεργασίας και της άμιλλας. Είναι εξάλλου σημαντικό το γεγονός της ευρείας αποδοχής του αθλήματος , όχι μόνο από ενήλικα άτομα αλλά κυρίως από παιδιά μικρής ηλικίας , τα οποία με αγάπη και ενθουσιασμό πλαισιώνουν το σύλλογο της Πνευματικής Στέγης για να εκπαιδευτούν και να μετέχουν στην συνέχεια στις διοργανώσεις της ομάδας και της σκακιστικής ομοσπονδίας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Πιστεύουμε ότι το κέρδος που αποκομίζουμε από την αθρόα συμμετοχή των παιδιών είναι τεράστιο και πραγματικά αυτό αποτελεί , για εμάς , το βασικό κίνητρο που δυναμώνει και τροφοδοτεί τις προσπάθειές μας για την ολοένα καλύτερη οργάνωση του συλλόγου αλλά και την αναβάθμιση του αθλήματος.

Μετάλλια και στους Πανελλήνιου νεανικούς αγώνες 2011

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι νεαροί (κάτω των 16) σκακιστές της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου στους Πανελλήνιους νεανικούς αγώνες 2011 που έγιναν το διάστημα 25/6 – 1/7 στην Ερέτρια.

Οι νεαροί αθλητές κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο με την Ελένη Φράγκου (κορίτσια κάτω των 16 με 6,5/7), ένα αργυρό με τον Γιάννη Σταθόπουλο στα αγόρια κάτω των 14 χρόνων με 7/9 ενώ στην ίδια κατηγορία ο Γιώργος Παπαδόπουλος με την ίδια επίδοση ήταν τρίτος.

Τρίτη θέση κατέλαβε η 11χρονη Φωτεινή Κόκκοτα στην κατηγορία κάτω των 12 κοριτσιών με 5,5/9 ενώ στην ίδια κατηγορία η αδελφή της Ελένη ήρθε 16η με 4/9.

Τρίτη θέση είχαμε και από τον Φραγκίσκο Τσίρο στα αγόρια κάτω των 12 με 7/9 και επίσης στην ίδια κατηγορία ο 10χρονος Ευγένιος Ιωαννίδης ήρθε έβδομος με 6/9.

Η Δανάη Κοκκόση ήρθε 4η (κάτω των 16) με 4/7 και ο Παντελής Τζουγανάκης έκτος (κάτω των 16) με 6/9.

Τέλος ο Πέτρος Αδάμης με 3,5/9 ήρθε 44ος.

Τα πέντε μετάλλια και τα καλά πλασαρίσματα επιβεβαίωσαν τη σαφή ανωτερότητα των μικρών της Περιστερώτικης ομάδας αφού έδωσαν 27 βαθμούς , τους περισσότερους από κάθε ομάδα , στην ειδική βαθμολογία που καταρτίζει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για τον καθορισμό των θέσεων πρόκρισης βοηθώντας στην αύξηση των θέσεων αυτών για τους Αθηναίους αθλητές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment