PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προ των πυλών οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα


Επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βρίσκονται προ των πυλών και δεν αποτελούν απλώς ένα «κινδυνολογικό σενάριο»!

Επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βρίσκονται προ των πυλών και δεν αποτελούν απλώς ένα «κινδυνολογικό σενάριο»! Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας που είχε σήμερα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, έστω και εάν θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι απολύσεις άλλωστε γενικά στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» , συμπεριλαμβάνονται στους νέους όρους της τρόικας προς την Ελλάδα που συμπεριλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, έστω και μετά από ένα χρόνο «μισθωτής εφεδρείας».

Όπως διευκρίνισε πάντως ο κ. Ρέππας, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα υπάρξει μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε και για το νέο μισθολόγιο και τόνισε ότι ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι από τις τυπικές προϋποθέσεις.

Στο σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι πιθανόν να κατατεθεί τον επόμενο μήνα, θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα θεωρούνται «κρατικοί» και όχι υπάλληλοι συγκεκριμένου υπουργείου, ώστε να διευκολύνεται η κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία και να καλύπτονται οι ανάγκες προσωπικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment