PeristeriNews.gr
Οικονομία

Προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών


Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Προϋπολογισμός του 2011, με τον υπουργό Οικονομικών να επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό «ειδικών συνθηκών».

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο προϋπολογισμός του 2011.

Κλείνοντας την συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως ο προϋπολογισμός του 2011 είναι «ειδικών συνθηκών», καθώς «ακολουθεί μια χρονιά που ίσως να μην ξαναδούμε και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στη χώρα μας, μια χρονιά που λίγο έλειψε να βρεθούμε σε απόλυτη στάση πληρωμών και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων».

Έχοντας αποφύγει την προοπτική αυτή, “θα αδικούσαμε τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών, εάν ακυρώναμε στην πράξη τις προσπάθειές τους. Γι’ αυτό ο προϋπολογισμός, συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε: Ξεκινά από μια δύσκολη αφετηρία, καλύτερη όμως από εκείνη του 2009, για να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά”, τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2011 “καινοτομεί γιατί επιλέγει να αντιμετωπίσει τις πραγματικές παθογένειες που είναι οι μαύρες τρύπες του κράτους (δημόσιοι οργανισμοί, νοσοκομεία κ.ά.) και διαφυλάσσει τις πραγματικά χρήσιμες δαπάνες για την υγεία, πρόνοια, παιδεία, επιδόματα, μισθούς και συντάξεις , για τις οποίες έχουμε πολεμήσει και κατακτήσει ως κοινωνία».

«Στο τέλος του 2011 θα έχουμε φτάσει σε μια πολύ πιο ισορροπημένη κατάσταση, έχοντας μειώσει το έλλειμμα κατά 5 δισ. ευρώ, αλλά έχοντας πολύ δρόμο μπροστά μας» προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment