PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Προφυλακίστηκαν Μπέος, Τσακογιάννης, Καρακούλιας


Την προφυλάκιση του μπουκ Βασίλη Καρακούλια, αργότερα του Γιώργου Τσακογιάννη και στη συνέχεια του Αχιλλέα Μπέου ζήτησε ο 9ος Τακτικός Ανακριτής μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση των προσυνεννοημένων αγώνων. Αντίθετα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μετά την καταβολή μεγάλων εγγυήσεων έμειναν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Αθανάσιος Ντότσης και Νίκος Ζαμάνης. Η πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υποθήκη ακινήτου και καταβολή εγγύησης 250 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. «Αισθάνομαι αδικημένος με έμπλεξαν χωρίς να φταίω» είπε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του νομικού του εκπροσώπου κ. Στάθη ο οποίος τόνισε: «Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και υποθήκη κάποιου ακινήτου. Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε με μια υπόθεση που δεν έχει σχέση, αυτό το 26χρονο παιδί, πουθενά δεν φαίνεται ότι έχει σχέση. Στις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και στην έκθεση της εισαγγελέως. Το ύποπτο ματς ήταν Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ. Τι θα λέγαμε αν η Καβάλα έπαιζε με ομάδα Γ’ Εθνικής και κέρδιζε».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον τακτικό ανακριτή ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλα, αρνήθηκε τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται. Ο Σταύρος Ψωμιάδης, ισχυρίζεται ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας “όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας”. Ο κατηγορούμενος τονίζει στο υπόμνημα ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. “Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου”.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και “αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος.” Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει. Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).

Προφυλακιστέος ο Τσακογιάννης

Προφυλάκιστέος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή. Μετά τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, σειρά παίρνει ο Νίκος Ζαμάνης και περίπου στις 21.00 ο Αχιλλέας Μπέος με τον οποίον ολοκληρώνονται οι σημερινές απολογίες. Αύριο, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν ο Νίκος Χάλκος και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παράγοντας της Ηλιούπολης στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει τα εξής: «Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβητεί μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του». Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

Προφυλακιστέος ο Καρακούλιας


Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή και ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Σε ό,τι αφορά τον μπουκ Βασίλη Καρακούλια κρίθηκε προφυλακιστέος. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους άλλοι δύο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων», Δημήτρης Ζαβαντίας πρώην ποδοσφαιριστής και ο Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ.

Στους δύο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ. Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ήδη την προφυλάκιση του θεωρούμενου ως μεγαλύτερου «στοιχηματζή», Βασίλη Καρακούλια ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,απάτη, δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση. Απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του και υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με καμία οργάνωση. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα που κατά την δικογραφία «φέρομαι να έχω συστήσει εγκληματική οργάνωση».

Κατά την σύλληψη του , οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων και 450 δελτία του ΟΠΑΠ, κανένα ωστόσο από τα οποία δεν είναι για «στημένο» αγώνα. Με αυτό το δεδομένο οι συνήγοροι του φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Αργότερα κρίθηκε προφυλακιστέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης, μετά την απόλογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή. Μετά τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, σειρά παίρνει ο Νίκος Ζαμάνης και περίπου στις 21.00 ο Αχιλλέας Μπέος με τον οποίον ολοκληρώνονται οι σημερινές απολογίες. Αύριο, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν ο Νίκος Χάλκος και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Προφυλακιστέος ο Μπέος

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγήκε η απόφαση για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος για περισσότερες από τρεις ώρες απολογούνταν στον ανακριτή, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες εις βάρος του. Ούτε ο ανακριτής, ούτε και ο εισαγγελέας πείστηκαν από τα λεγόμενά του και έτσι διέταξαν την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό. Νωρίτερα, το ίδιο είχε συμβεί και με τον Τσακογιάννη, ο οποίος ενώπιον του 9ου ανακριτή προσπάθησε να αποδείξει την αθωότητά του σχετικά με την υπόθεση, τονίζοντας είναι θύμα πλεκτάνης, αλλά δεν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Ελεύθερος και ο Παντέλης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Νίκος Παντέλης, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή. Στον Έλληνα προπονητή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment