PeristeriNews.gr
Οικονομία

Προτεραιότητες η αξιολόγηση και η εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με τον Τρ. Αλεξιάδη


Την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με στόχο την εκταμίευση της επόμενης δόσης έθεσε ως προτεραιότητες της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, από την Καβάλα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι από τα μέσα του 2016 θα προωθηθεί το «κλείσιμο» των εφοριών για τους πολίτες για να μπορέσει ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων να ξεκινήσει «σαφάρι ελέγχων».

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τους θεσμούς κι ότι το θέμα παραμένει ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Για τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ότι από το 2016 θα αλλάξει και θα υπολογίζεται με βάση τις εμπορικές κι όχι τις αντικειμενικές αξίες.

Ο κ. Αλεξιάδης συναντήθηκε με τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καβάλας και υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ είχε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους στα βόρεια σύνορα της χώρας και τη «μετανάστευση» ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία, ζήτημα που του έθεσαν οι παριστάμενοι επιχειρηματίες.

Υπογράμμισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας ότι ίσως η δημιουργία μιας ειδικής φορολογικής ζώνης στα βόρεια σύνορα της χώρας να αποτελούσε και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment