PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες δίνει ο Δήμος Ιλίου


Στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων σε συγκεκριμένες οδούς του ευρύτερου εμπορικού κέντρου, στις οποίες παρατηρείται μεγάλη κυκλοφορία επισκεπτών, προχωρά ο Δήμος Ιλίου.

Το μέτρο αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου για την ενίσχυση του θεσμού της γειτονιάς, με περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο σε πεζούς, ποδηλάτες και οικογένειες με παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων ισχύει καθημερινά από τις 7:00 το βράδυ έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα και αφορά τις οδούς: Πατρόκλου και Φιλοκτήτου (από Πριάμου έως Μενελάου), περιμετρικά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (Κάλχου, Βρισηίδος, Δαναών, Μενελάου), Ιφιγένειας (από Πριάμου έως Καλυψούς), Αχιλλέως (από Μενελάου έως Πριάμου).

Επίσης, κατά τις ίδιες ώρες, απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από τις παράπλευρες οδούς της νέας Θηβών (ρεύμα προς λεωφ. Φυλής).

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προχωράμε στην πιλοτική εφαρμογή ήπιων παρεμβάσεων που θα αλλάξουν σταδιακά την όψη της πόλης, θα αναδείξουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα της και θα την καταστήσουν πόλο έλξης σε κατοίκους και επισκέπτες. Μειώνουμε την κίνηση των οχημάτων και αποδίδουμε δρόμους σε πεζούς και ποδηλάτες, με απώτερο στόχο να αλλάξουμε την ισορροπία της μετακίνησης, να βάλουμε στη ζωή μας εναλλακτικούς τρόπους και να κάνουμε την πόλη μας βιώσιμη και λειτουργική για κατοίκους και επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός μας είναι προσεκτικός, με προοπτική επέκτασης του μέτρου και σε άλλα σημεία, όπως μικρές αγορές σε γειτονιές και σε πλατείες της πόλης. Είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Και σε αυτό το βήμα, με το οποίο είναι σύμφωνος ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, θέλουμε μαζί όλους τους πολίτες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment