PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία


Ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου.

Προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία ενόψει «των οδυνηρών αποφάσεων που θα λάβει η κυβέρνηση», με ένα ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων που θα έχει ορίζοντα το 2015 και το οποίο η σημερινή βουλή «δεν νομιμοποιείται να επικυρώσει» καθώς ξεπερνά ακόμη και την τετραετή θητεία της κυβέρνησης, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στη βουλή, αλλά στο λαό είναι μειοψηφία και με βάση τη θέση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τον βαθμό εκλογικής και πολιτικής ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση με συγκεντρώσεις και ενημερωτική καμπάνια σε όλη τη χώρα που θα κορυφωθούν -σε πρώτη φάση- την 1η Απριλίου με συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ούτως ή άλλως βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός, αν και έχει το προνόμιο να αποφασίζει εκείνος για διεξαγωγή των εκλογών, δεν θα μπορεί να αρνείται για πολύ καιρό την προσφυγή στις κάλπες.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός νέου συσχετισμού δυνάμεων που θα επιβάλλει την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για προκαταβολική ενοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων και την στοχοποίηση πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει το ψέμα εργαλείο πολιτικής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσίπρα, το Μνημόνιο έχει ήδη καταρρεύσει και οι στόχοι δεν βγαίνουν ενώ η κυβέρνηση «έχει χάσει κάθε δυνατότητα υπεράσπισης της πολιτικής της και βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης», ενώ σημείωσε ότι την εικόνα αυτή επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο οι ανταγωνισμοί και οι διαφωνίες μεταξύ υπουργών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο ελληνικός λαός οδηγείται σε χρεοκοπία και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής και αυτό, πρόσθεσε, δείχνει να μην καταλαβαίνουν ο πρωθυπουργός και η εγχώρια διαπλοκή που τον στηρίζει.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αύριο θα καταθέσει ερώτηση με την οποία θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να πει δημόσια, ποιά μέτρα θα πάρει στο πλαίσιο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές είναι λύση στο βαθμό που θα δημιουργήσουν νέους συσχετισμούς που θα αποτρέπουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και σημείωσε ότι ούτε ένας μεγάλος συνασπισμός των δύο μεγάλων κομμάτων είναι λύση, ούτε η συνεργασία με μικρότερα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο είναι λύση.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με αναπτυξιακά κριτήρια, για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, κάτι που, όπως είπε, ήδη γίνεται με την απόφαση για επιμήκυνση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment