PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προσυνεννοημένοι αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων


Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, έγγραφα της UEFA, που αφορούν 15 ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, έγγραφα της UEFA, που αφορούν 15 ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, οι οποίοι διεξήχθησαν το 2010 και που φέρονται με διάφορους βαθμούς υπόνοιας, ως προσυνεννοημένοι.

Τα παραπάνω έγγραφα παραδόθηκαν στον γ.γ.Α. από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο Πάνος Μπιτσαξής ζητά από την Εισαγγελία «…την ποινική διερεύνηση των εγκληματικών πράξεων που ενδεχομένως έχουν τελεστεί».

Τα έγγραφα της UEFA αφορούν τέσσερις ομάδες, οι οποίες κατά την περίοδο 2009-2010, αγωνίζονταν στη Σούπερ Λίγκα, οκτώ ομάδες που μετείχαν στη Β΄ Εθνική και μία ομάδα που αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Πάνος Μπιτσαξής είχε και συνάντηση εργασίας με τον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Ιωάννη Καπελέρη.

«Όλα στο φως και όποιος φταίει να πληρώσει»: αυτή είναι η θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο θέμα των «ύποπτων» αγώνων στα ελληνικά πρωταθλήματα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας εξηγεί τη θέση και αιτιολογεί τη στάση της επί του θέματος, απαντώντας στις αιτιάσεις που της προσάπτονται, όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της τακτικής δικαιοσύνης, ενώ έχει κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση ανεξάρτητης εποπτεύουσας αρχής, με τη συμμετοχή και της Πολιτείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment