PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσοχή σε παραπλανητικά emails με «αποστολέα» την αστυνομία


Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με φερόμενο αποστολέα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του Διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμφανιζόμενη διεύθυνση: police@department.gr.

Στα μηνύματα αυτά εμπεριέχεται κείμενο – προφανώς αυτοματοποιημένη μετάφραση κακής ποιότητας από αγγλικά -, με το οποίο ενημερώνεται ο παραλήπτης για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που εμφαίνεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία.

Στο πλαίσιο  αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησής τους
  • να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment