PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσλήψεις 10.554 στην Περιφέρεια Αττικής


Για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Ξεκινούν οι διαδικασίες επιλογής για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 10.554 θέσεις απασχόλησης, πεντάμηνης διάρκειας, σε 47 φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι φορείς αυτοί έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με 131 συμπράττοντες φορείς (κυρίως φορείς της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού) για την απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας σε όλους τους περιφερειακούς τομείς της Περιφέρειας Αττικής.

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσόν των 34.000.000 ευρώ και το επίδομα κοινωφελούς εργασίας σε 625 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τα επόμενα στάδια του προγράμματος, ο δικαιούχος θα στείλει το επικαιροποιημένο εγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας (το οποίο θα είναι βασισμένο στα στοιχεία της έγκρισης) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης. Μόλις δοθεί η έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων, ο φορέας αποστέλλει την ανακοίνωση πρόσληψης στο ΑΣΕΠ για να πάρει την έγκριση της Αρχής.

Αν το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δώσει την έγκριση, τότε οι θέσεις προκηρύσσονται από τον φορέα και αναρτώνται αυτομάτως στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στις περιφέρειες. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν κανονικά τις αιτήσεις τους στον φορέα απασχόλησης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΠ, όπως συμβαίνει και για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας. Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η κατάσταση ανέργου, η οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.), το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείίας του ανέργου και η εντοπιότητα.

– Mακροχρόνια άνεργοι.
– Βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
– Εμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη.
– Υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί κ.ο.κ.) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
– Ανεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.

Η διαδικασία της πρόσληψης ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ελέγχεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Η ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει: την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης, τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς και την εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων.

Τα προγράμματα αφορούν κατά κύριο λόγο δράσεις κοινωνικής εργασίας, το φυσικό έργο ή υπηρεσίες οι οποίες διαμορφώνονται στη λογική της ολοκληρωμένης παρέμβασης (δηλαδή με έναρξη, λήξη, συγκεκριμένο αποτέλεσμα, συγκεκριμένους πόρους, παρακολούθηση, αξιολόγηση). Περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

– Εργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων ή/και αθλητικών υποδομών,
– έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας,
– ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς,
– αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος,
– αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,
– περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,
– δημιουργική απασχόληση παιδιών,
– προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ, παιδική φροντίδα,
– κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
– οδική ασφάλεια μαθητών,
– σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών/υποβαθμισμένων περιοχών,
– έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment