PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων


Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ή κατάσταση συναγερμού):

Ειδικότερα:

Α) Στο Ποικίλο Όρος:

– Για το Δήμο Χαϊδαρίου η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τις εισόδους από Ακροπόλεως (Δάσος Χαϊδαρίου), από γέφυρα Σκαραμαγκά (Copa Copana), από Αφαία.

– Για το Δήμο Περιστερίου η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει από το Γηροκομείο έως Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, Β. Δ των οδών Τεμπών έως την οδό Προσκόπων και Β.Δ. της οδού Ρέας έως την οδό Μηλέας.

– Για το Δήμο Πετρούπολης η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για το δασικό δρόμο με είσοδο παραπλεύρως του νεκροταφείου, για το δασικό δρόμο με είσοδο έναντι του τέρματος της οδού Σουλίου, για το δασικό δρόμο με είσοδο παραπλεύρως του αναψυκτηρίου του λατομείου Αγ. Τριάδος και στο γήπεδο Γρηγορίου.

– Για το Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στο Ποικίλο όρος και ξεκινά από την οδό Ιερού Λόχου και στη οδό Λυκούργου μεταξύ οδών Ρέας και Αλκυονίδων.

Η απαγόρευση ισχύει συνολικά στο υπόλοιπο δασικό οδικό δίκτυο για τα οχήματα και σε όλες τις δασικές περιοχές για επισκέπτες του Ποικίλου Όρους για τους Δήμους Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Β) Στο Όρος Αιγάλεω:

– Για το Δήμο Χαϊδαρίου, η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τις εισόδους από Ασύρματο (Άνοδος Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), από tourist information (Άνοδος Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), από χώρο στάθμευσης Λεωφόρου Σχιστού, από φυλάκιο Ναύτη Λεωφόρου Σχιστού

– Για το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, η απαγόρευση ισχύει συνολικά για την περιοχή που περικλείεται από την οδό Φλέμινγκ, τον πεζόδρομο Δούσμανη και τον πεζόδρομο Παπαδιαμάντη, καθολικά έως την κορυφογραμμή.

Η απαγόρευση ισχύει συνολικά στο υπόλοιπο δασικό οδικό δίκτυο για τα οχήματα και σε όλες τις δασικές περιοχές για επισκέπτες του Όρους Αιγάλεω για τους Δήμους Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Γ) Στο Δήμο Αιγάλεω για τους δρόμους που διέρχονται περιμετρικά του Άλσους Αιγάλεω και συγκεκριμένα: Ιερά Οδός – Ολυμπίας – Κορίνθου – Μυκηνών – Εδέσσης – Δημητσάνης – Αγίου Σπυρίδωνος – Αγίου Νεκταρίου – Κοζάνης – Πελοποννήσου- Σουλίου -Σίφνου –Πλαπούτα – Δαρδανελίων και μόνο για τα σημεία των οδών που εφάπτονται με το άλσος.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (σχετικό 13) επισυνάπτεται χάρτης με τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο χάρτης σε πλήρη ανάλυση είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ 24ωρο για τις ημέρες εκείνες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο, σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται, ότι η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment