PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προληπτικά σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Γουόλτερ Ριντ για να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει εκεί για «λίγες μέρες» μετά από συμβουλές γιατρών, δήλωσε ο Λευκός Οίκος σε δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε θετικά αποτελέσματα για το Covid-19 την Πέμπτη το βράδυ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Bethesda του Maryland – λίγο έξω από την Ουάσιγκτον, όπου προετοιμάστηκε μια ειδική σουίτα.

Οι γιατροί προέτρεψαν την κίνηση, ώστε ο Τραμπ να μπορεί να λάβει άμεση φροντίδα εάν χρειαστεί, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «λίγες μέρες» και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, πρόσθεσαν.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον γιατρό του, Διοικητή του Ναυτικού των ΗΠΑ, Sean P. Conley, ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία με ένα πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων και μια σειρά από συμπληρώματα, όπως βιταμίνη D και ψευδάργυρο.

Ο Τραμπ «παραμένει κουρασμένος αλλά με καλή διάθεση», είπε ο Κόνλεϊ. Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, η οποία επίσης βγήκε θετική στον κορωνοϊο, αντιμετώπιζε πονοκέφαλο και «ήπιο βήχα».

Το μήνυμα του Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας, Κέιλι Μακενάνι, «κατόπιν σύστασης του γιατρού και των ειδικών», τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος θα εργάζεται από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί υψηλό ηθικό, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα» διαβεβαίωσε, παράλληλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, ο 74χρονος πρόεδρος, του οποίου το ιατρικό ιστορικό παραμένει άγνωστο, έχει εμφανίσει χαμηλό πυρετό και ήπια συμπτώματα.

Ο Τραμπ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διακομιδής φορούσε μάσκα, κάτι το οποίο είχε επανειλημμένως αρνηθεί να πράξει στο παρελθόν.

«Τα πάμε καλά, νομίζω. Σας ευχαριστώ όλους. Αγάπη» έγραψε, πριν από λίγα λεπτά, στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον αμερικανικό λαό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση μεταβίβασης των εξουσιών στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, όπως προβλέπει το αμερικανικό Σύνταγμα, με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Κι όλα αυτά, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπου ο Τραμπ θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, έχοντας ως αντίπαλο τον 77χρονο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment